Spletna problemska konferenca Zapiranje krožnih zank bioplastičnih izdelkov v Sloveniji 13:10:2021

There is no translation available.

Kakšno je stanje in trend bioplastičnih materialov v EU in v Sloveniji? Kakšne vrste bioplastičnih materialov ponujajo slovenski proizvajalci in s kakšnimi izzivi se soočajo? Kaj se zgodi z bioplastičnimi izdelki po koncu njihove življenjske dobe, ko pridejo do centrov za ravnanje z odpadki? 

Odgovore na našteta vprašanja je ponudila Spletna problemska konferenca Zapiranje krožnih zank bioplastičnih izdelkov v Sloveniji, ki smo jo v TECOS Razvojnem centru orodjarstva Slovenije organizirali v sodelovanju z Akademijo Zelena Slovenija, Štajersko gospodarsko zbornico in SRIP Krožno gospodarstvo.

Na spletni konferenci smo skupaj z več kot 100 udeleženci odkrivali področje bioplastičnih materialov, njihovega razumevanja in razširjenosti v Sloveniji ter kaj se dejansko zgodi z bioplastičnimi odpadki po njihovi uporabni dobi. Ugotovitve kažejo, da gre največ teh odpadkov v sežig. Kje so ovire in kako to spremeniti?

Na dnu strani si lahko ogledate posnetek problemske konference, kjer so ključni akterji predstavili dejansko stanje, izzive in priložnosti. Pri iskanju po tematikah si lahko pomagate s priloženim programom srečanja.

 

 

Medien

WARUM TECOS?

  • Langjährige Erfahrungen
  • Kompetentes Personal
  • Kurze Reaktionszeit
  • Ganzheitliche Lösungen aus einer Hand
  • Spitzenmäßige Ausstattung der führenden Weltlieferanten

Prijava eseznam Tecos