CoSiMa: Temperaturno polje dvognezdnega orodja 02:09:2020

There is no translation available.

V okviru projekta Povezovanje simulacij, strojev in orodij za optimizacijo procesa proizvodnje polimernih izdelkov (CoSiMa) parterji posvečamo pozornost tudi simulaciji temperaturnega obnašanja dvognezdnega orodja med izdelavo plastičnega izdelka.

2020 03 edison novica 01

Potem, ko smo uspešno zaključili analizo tokovnih razmer, smo pozornost namenili še temperaturnem polju. Toploto, ki jo odda izdelek, smo izračunali za samo eno od dveh enakih votlin. S tem smo skrajšali čas računanja, saj izračunano toploto enega izdelka nato dvakrat upoštevamo v simulaciji temperature orodja.

S pomočjo simulacije ugotavljamo čas, ki je potreben, da se temperatura orodja neha spreminjati in ustali postopek izdelave. Raziskujemo tudi vpliv temperature zraka na temperaturo orodja in nihanje procesa.

Glavni cilj projekta CoSiMa je realizirati inovativno avtomatsko spremembo nastavitev na brizgalnih strojih v realnem času. V dveh letih trajanja projekta smo se posvetili razvoju in izdelavi namenske senzorske elektronike, izmenjavi podatkov med brizgalnim strojem ter simulacijskim programom, modeliranju vplivnih faktorjev v brizgalnem procesu, analizi vpliva temperature zraka v izdelovalnem prostoru na temperaturo v votlini orodja in analizi tokovnih razmer.

Več o projektu CoSiMa lahko preberete TUKAJ

Why choose TECOS?

  • Vast Experience
  • Highly Trained Staff
  • Short Response Time
  • One Contact For All Your Problems
  • State-of-the-art Equipment

Prijava eseznam Tecos