V okviru projekta CoSiMa nadaljujemo z eksperimentalnimi testiranji tehničnega izdelka (potisni drog) in procesnih nastavitev 01:03:2021

There is no translation available.

V okviru projekta Povezovanje simulacij, strojev in orodij za optimizacijo procesa proizvodnje polimernih izdelkov (CoSiMa) smo projektni partnerji, tudi TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije, pri partnerju Kolektor Orodjarna izvedli eksperimentalna testiranja za tehnični izdelek.

foto Cosima Kolektor

Pri izdelku – potisni drog z izbranim materialom iz družine PA66 s 35-odstotnim deležem steklenih vlaken - smo poleg procesnih parametrov analizirali tudi dinamično obnašanje brizgalnega stroja. Eksperimenti so namenjeni podpori nadaljnjih aktivnosti za optimizacijo procesa brizganja na način, da bodo omogočali avtomatsko spreminjanje nastavitev na brizgalnih strojih. Na brizganih kosih bomo opravili še dimenzijske meritve in spremljajoče simulacije zapolnjevanja in krčenja z namenom vrednotenja rezultatov glede na nastavitvene proizvodne podatke, ki bodo prav tako analizirani. Nadaljevali bomo z eksperimentalnimi testiranji drugih materialov in izdelkov.

Več o projektu CoSiMa najdete TUKAJ.

 

Why choose TECOS?

  • Vast Experience
  • Highly Trained Staff
  • Short Response Time
  • One Contact For All Your Problems
  • State-of-the-art Equipment

Prijava eseznam Tecos