Tecos - Dogodki

Dan orodjarstva bo tudi letos najpomembnejši strokovni dogodek slovenske orodjarske in avtomobilske ter proizvodne panoge in bo s svojo edinstveno povezovalno vlogo v regiji potekal 6. novembra na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, z začetkom ob 9.30. Tudi letos bomo omogočili hitra srečanja med podjetji, obisk tujih partnerjev, novost pa bo orodjarski sejem, kjer se bodo člani imeli priložnost predstaviti s svojo ponudbo in proizvodnjo. Po končanem srečanju bomo tudi obiskali vodilna slovenska podjetja na področju orodjarstva.

V TECOS Razvojnem centru orodjarstva Slovenije bomo tudi  letos prisotni na enem glavnih dogodkov na področju orodjarstva in proizvodnje v Sloveniji, Mednarodnem industrijskem sejmu 2019. Med 9. in 12. aprilom 2019 nas obiščite na celjskem sejmišču, na razstavnem prostoru št. 20 v hali L1 (1. nadstropje). Za obisk sejma vam lahko zagotovimo brezplačno vstopnico.

Za nami je izjemno uspešen Dan orodjarstva, ki je povezal več kot 75 slovenskih orodjarjev in uporabnikov orodij, letos prvič pa smo srečanje Orodjarskega združenja TECOS nadgradili in združili z drugimi sorodnimi grozdi: SRIP Tovarne prihodnosti, GIZ ACS Slovenskega avtomobilskega grozda, pridružila pa so se nam tudi podjetja iz slovensko-avstrijskega združenja Advantage Austria in člani Tehnološkega parka Ljubljana.

Mednarodni eko dogodek z naslovom Izsledki in trendi eko inovativnih pobud Evropske unije v krožnem gospodarstvu se je izkazal kot odlična priložnost za snovanje prvih načrtov podjetij za postopen prehod s predelave konvencionalnih plastičnih mas na predelavo biopolimernih materialov.  V Razvojnem centru orodjarstva Slovenije (TECOS) smo tako z udeležbo kot zanimanjem za tematiko dobili jasno sporočilo, da tudi slovenska podjetja želijo slediti trendom odgovornega in trajnostnega delovanja.

Dan orodjarstva - najpomembnejši strokovni dogodek slovenske orodjarske in avtomobilske industrije – tokrat povezuje člane SRIP Tovarne prihodnostiGIZ ACS Slovenskega avtomobilskega grozda in člane orodjarskega združenja TECOS. Pridružite se nam 8. novembra na Fužinskem gradu (Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Pot na Fužine 2) v Ljubljani.

Dodatne informacije

  • Datum seminarja 17.10.2018
  • Seminarji kraj Celje, hotel CELEIA, Mariborska cesta 3

Za nami je uspešen Dan orodjarstva, ki je povezal slovenske orodjarje in uporabnike orodij, letos prvič pa srečanje Orodjarskega združenja TECOS nadgradil s srečanjem članov Kompetenčnega centra za razvoj kadrov na področju orodjarstva (KOR).

Uspešnost poslovanja podjetij v orodjarski panogi pogojujejo poslovni modeli, ki jih zaradi specifik poslovanja panoge ne moremo prevzeti iz drugih industrijskih panog. Kompetenčni center za razvoj kadrov na področju orodjarstva KOR je odprl priložnost sodelovanja Razvojnega centra orodjarstva Slovenije TECOS z vodilno nemško institucijo na področju usposabljanja orodjarjev WBA Aachener Werkzeugbau Akademie.

Dan orodjarstva - najpomembnejši strokovni dogodek slovenske orodjarske industrije bo 7. novembra 2017 v Celju povezal srečanji članov Orodjarskega združenja TECOS ter članov Kompetenčnega centra za razvoj kadrov na področju orodjarstva (KOR).

Razvojni center orodjarstva Slovenije TECOS v luči krepitve povezanosti nemškega in slovenskega orodjarstva, izmenjave izkušenj in dobrih praks pripravlja organiziran obisk nemških orodjarn in proizvajalcev opreme za orodjarje. Predviden datum obiska je od 25. do 27. oktobra 2017.

Nedavni obisk nemške orodjarske delegacije napoveduje večje povezovanje in deljenje izkušenj med nemškimi in slovenskimi orodjarji. Direktor nemške zveze orodjarjev Ralf Dürrwächter in vodja trenutno največjega orodjarskega sejma Moulding Expo Florian Niethammer sta konec junija obiskala nekaj večjih in manjših orodjarn v Sloveniji, Razvojni center orodjarstva SlovenijeTECOS ter lokalno znamenitost - pivsko fontano. Navdušila sta ju predvsem kakovost in razvitost orodjarstva v Sloveniji.

Aprila 2017 se je zgodila jubilejna 10. izvedba naše strokovno znanstvene konference o orodjarstvu in podpornih tehnologijah ter naprednih tehnologijah predelave materialov, ki je v Ljubljani spet zbrala nekatere vodilne strokovnjake iz obravnavanih področij.

Kot razstavljalec smo se med 30.5. do 2.6. v Stuttgartu udeležili 2. izvedbe sejma Moulding Expo Stuttgart. Namen naše predstavitve je bil predstaviti moč slovenske orodjarske in kovinskopredelovalne branže.

Na Industrijskem sejmu 2017 v Celju smo med 4. in 7. aprilom 2017 predstavili tekoče raziskovalne projekte, našo mrežo članov in zanimive industrijske projekte. 

26. novembra 2015 ob 14.00 vljudno vabimo vso strokovno javnost na področju orodjarstva in predelovalne industrije na delovno srečanje. Obravnavali bomo pereče teme: interesno združenje orodjarjev, podporno okolje v Sloveniji in priložnosti v okviru strategije pametne specializacije.

Po nekaj letih premora smo se, tokrat s strokovnim prispevkom "Z natančnim 3D-skeniranjem do popolne kopije obrabljene komponente", udeležili strokovnega posveta Društva vzdrževalcev Slovenije.

13. sejem Formatool po vrsti se bo zgodil od 21. do 24. aprila 2015 na celjskem sejmišču. Spet bomo prisotni tudi mi, hala L1, razstavni prostor 20 (1. nadstropje).

ZAKAJ TECOS?

  • Dolgoletne izkušnje
  • Kompetenten kader
  • Kratek odzivni čas
  • Celovite rešitve na enem mestu
  • Vrhunska oprema vodilnih svetovnih dobaviteljev

Prijava eseznam Tecos