Novice

Podjetjem, ki želijo izdelati prototip (v fizični ali digitalni obliki) novega izdelka ali storitve z namenom validacije poslovne ideje, Slovenski podjetniški sklad (SPS) znova omogoča sofinanciranje. Z Vavčerjem za prototipiranje si lahko zagotovite 60-odstotno sofinanciranje prototipa. TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije kot izvajalec storitev prototipiranja omogoča razvoj in izdelavo prototipa na enem mestu.

V okviru projekta Povezovanje simulacij, strojev in orodij za optimizacijo procesa proizvodnje polimernih izdelkov (CoSiMa) smo projektni partnerji, tudi TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije, pri partnerju Kolektor Orodjarna izvedli eksperimentalna testiranja za tehnični izdelek.

Po nekaj neuradnih spletnih projektnih srečanjih med partnerji v novembru 2020, smo 3. in 4. decembra 2020 tudi uradno začeli z izvajanjem projekta 1Point. Dvodnevno spletno srečanje projekta smo sicer sprva želeli izvesti v Celju, kjer bi partnerje gostil TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije, a smo se zaradi epidemije COVID-19 in omejitev potovanj odločili, da srečanje organiziramo preko spleta. Projekt 1Point financira Evropska komisija na področju programa Erasmus+ „Strateška partnerstva za poklicno izobraževanje in usposabljanje“. Namenjen je oblikovanju poklicnega izobraževanja in usposabljanja z uporabo 1Point učnega pristopa na področju vzdrževanja v industrijski proizvodnji, na področju 3D-tiskanja, AR in VR.

TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije kot partner projekta Better Factory proizvodna podjetja, kreativne posameznike in ponudnike inovativnih tehnoloških rešitev vabi k prijavi na razpise za sofinanciranje razvoja novih izdelkov in storitev.

Slovenski podjetniški sklad (SPS) znova razpisuje številne spodbude, tudi za prototipe, patente in certifikate kakovosti, digitalizacijo in uvajanje Industrije 4.0. Za mala in srednje velika podjetja so znova na voljo vavčerji – enostavne spodbude malih vrednosti za različne poslovne storitve. V tokratnem svežnju spodbud je na voljo nekaj več kot 10 milijonov evrov za podporo okoli 2.500 vavčerskih projektov!

V okviru projekta Povezovanje simulacij, strojev in orodij za optimizacijo procesa proizvodnje polimernih izdelkov (CoSiMa) smo projektni partnerji z izvedenimi aktivnostmi dosegli pomemben napredek. Realizirali smo prve strojne in programske prototipe izdelkov ter prototipna orodja za eksperimentalna testiranja. Ti so namenjeni podpori nadaljnjih aktivnosti za optimizacijo procesa brizganja in bodo omogočali avtomatsko spreminjanje nastavitev na brizgalnih strojih.

TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije v sodelovanju z avstrijskim gospodarskim združenjem Advantage Austria in Slovenskim avtomobilskim grozdom - GIZ ACS vabi na srečanje avstrijskih in slovenskih podjetji iz avtomobilske industrije z naslovom AUTOMOTIVE DAY SLOVENIJA 2021.

Pomaranče, mandarine, limone in druge vrste agrumov imajo lahko veliko daljšo življenjsko dobo, kot si jo predstavljamo. Niso izključno hrana, koš za biološke odpadke pa ne nujno njihova končna destinacija. Olupke in zavrženo pulpo citrusov lahko spremenimo v primarno surovino za razvoj novih trajnostnih izdelkov. Ostanki lahko, na primer, postanejo sestavni deli plastenk za sokove ali celo osnova 100% naravne vlažilne kreme za obraz, pakirane v kozmetično embalažo iz odpadnih vlaken citusov. TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije je s partnerji v okviru projekta Citruspack omogočil prav to; sodeloval je pri razvoju biorazgradljive kozmetične in prehrambne embalaže iz odpadnih vlaken citrusov.

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije (DIH Slovenije), katerega strateški partner je tudi TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije, med svojimi aktivnostmi med drugim tudi povezuje platforme in vzpostavlja medsebojno povezanost okolij za poslovno eksperimentiranje in prototipiranje.

Ste podjetje, ki razvija oz. je razvilo novo tehnološko rešitev na področju INDUSTRIJE 4.0 (avtomatizacija in robotizacija, simulacija, analiza podatkov, senzorske tehnologije, proizvodne tehnologije) ali na področju PAMETNIH MEST (mobilnost in logistika, energija, gradnja in zgradbe, geo-podatkovne storitve, okolje in trajnostne tehnologije)? V TECOS Razvojnem centru orodjarstva Slovenije vas skupaj s Pomurskim tehnološkim parkom (PTP) vabimo, da izkoristite priložnost in svojo rešitev predstavite mreži svetovno znanih nemških korporacij.

TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije skozi nacionalne in mednarodne povezave spodbuja razvoj slovenske industrije. Zavedamo se, da je digitalizacija ključna za ohranjanje konkurenčnosti industrije, obenem pa se zavedamo, da je poleg vlaganja v avtomatizacijo in digitalizacijo proizvodnje nujno tudi vlaganje v veščine in kadre. Zato podpiramo in se vključujemo tudi v institucije kot je Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije (DIH Slovenije) in vas vabimo k izvedbi raziskave.

TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije sodeluje v številnih mednarodnih pobudah in projektih. Skozi takšne povezave podpiramo razvoj slovenske industrije, saj skupaj z mednarodnimi partnerji razvijamo rešitve, orodja in tudi mehanizme za razvoj podjetij in poslovnih povezav.

SPIRIT Slovenija, javna agencija, slovenska podjetja vabi na predstavitveni srečanji 2 mednarodnih kupcev (oba prihajata iz DACH regije), ki širita svojo dobaviteljsko verigo v Sloveniji. Verjamemo, da je informacija izjemno koristna tudi za člane interesnega združenja TECOS.

ZAKAJ TECOS?

  • Dolgoletne izkušnje
  • Kompetenten kader
  • Kratek odzivni čas
  • Celovite rešitve na enem mestu
  • Vrhunska oprema vodilnih svetovnih dobaviteljev

Prijava eseznam Tecos