Novice

Nov laboratorij za 3D-tiskanje kovin je najnovejša pridobitev ljubljanske Fakultete za strojništvo. O pomembnosti pridobitve priča oprema, med katero je tudi približno pol milijona evrov vredni 3D-tiskalnik kovin, namenjen tiskanju tehnološko zahtevnih prototipov ali delov orodij iz različnih kovinskih materialov, iz nerjavečega in orodnega jekla, aluminija in nikljeve zlitine. Zaradi izjemne pomembnosti 3D-tiskalnika za razvoj slovenskega orodjarstva, se je investiciji pridružil tudi Razvojni center orodjarstva Slovenije (TECOS).

Regijsko študijsko središče v Celju je konec septembra pred Osrednjo knjižnico Celje že sedmič pripravilo Dan raziskovalcev, na katerem so lahko obiskovalci vseh generacij spoznali zanimive eksperimente, najnovejše dosežke sodobnih tehnologij in raziskovalne instrumente.

Razvojni center orodjarstva Slovenije (TECOS) skupaj s projektnimi partnerji začenja nov raziskovalno-razvojni projekt CoSiMa. Projekt je strateško pomemben in prioritetno uvrščen v področje S4: (S)INDUSTRIJA 4.0, Tovarne prihodnosti. Eden od njegovih ključnih ciljev je avtomatizacija in digitalizacija proizvodnje, TECOS kot projektni koordinator vodi vse definirane industrijske in eksperimentalne raziskave.

Dan orodjarstva - najpomembnejši strokovni dogodek slovenske orodjarske in avtomobilske industrije – tokrat povezuje člane SRIP Tovarne prihodnostiGIZ ACS Slovenskega avtomobilskega grozda in člane orodjarskega združenja TECOS. Pridružite se nam 8. novembra na Fužinskem gradu (Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Pot na Fužine 2) v Ljubljani.

Vesna Žepič Bogataj, TECOS: »Ne razvijamo bazičnega znanja, temveč znanje, ki je takoj uporabno in prenosljivo na industrijsko raven.«

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je objavilo razpis Javni razpis "DEMO PILOTI II 2018", s katerim v skladu s Slovensko strategijo pametne specializacije spodbuja naložbe podjetij v raziskave in inovacije ter vzpostavljanje povezav in sinergij med podjetji, centri za raziskave in razvoj ter visokošolskim izobraževalnim sektorjem.

Razvojni center orodjarstva Slovenije TECOS je julija zagnal 1,8 milijona evrov vreden evropski projekt za predelavo odpadne plastične embalaže in časopisnega papirja v nove materiale za proizvodnjo izdelkov v embalažnem, avtomobilskem in gradbenem sektorju. TECOS je vodilni partner projekta, v katerega je vključenih še pet partnerjev iz štirih držav.

Agencija SPIRIT poziva k oddaji prijav za sofinanciranje skupinskih sejemskih nastopov v letu 2019. TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije bo tudi letos vodil pobudo za proizvodno in orodjarsko orientirane sejme.

TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije je ključni partner slovenske in mednarodne industrije na področju inženirskih storitev, raziskovalnih in razvojnih projektov ter usposabljanj. Z našimi dolgoletnimi izkušnjami, inovativnimi pristopi, bogatim znanjem in napredno tehnologijo zmoremo reševati najtežje razvojne projekte našim dolgoletnim in novim poslovnim partnerjem. Skladno z vizijo prestavljamo meje v slovenskem industrijskem okolju.

Razvojni center orodjarstva Slovenije (TECOS) kot koordinator projekta s projektnimi partnerji začenja nov evropski projekt za predelavo odpadne plastične embalaže in časopisnega papirja v reciklirane kompozitne materiale za proizvodnjo izdelkov v embalažnem, avtomobilskem in gradbenem sektorju.

Za Razvojni center orodjarstva Slovenije (TECOS) so novi industrijski projekti tako izziv kot priložnost za nadgradnjo proizvodnih kapacitet.  V začetku julija smo uspeli zaključiti predserijo novega zahtevnega 2k izdelka. Standardni stroj KraussMaffei smo sicer pred leti nadgradili s pomočjo Windsor brizgalne enote v 2k stroj, za potrebe proizvodnje novega 2k izdelka pa smo proizvodno linijo dodatno opremili z manipulatorjem Wittmann Primus.

TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije lahko le z rednimi posodobitvami strojne in programske opreme zagotavlja sledenje tehnološkim trendom in visoke standarde kakovost pri izvajanju inženirskih storitev.

GZS Območna zbornica Zasavje je v okviru dneva inovativnosti (15. junija 2018) na okrogli mizi povezala gospodarstvenike, ki so v svojih razmišljanjih sklenili, da Industrija 4.0 ni več prihodnost, ampak sedanjost in že močno prisotna tudi v zasavskih podjetjih. Slovenske orodjarje in njihove izzive v Industriji 4.0 je na okrogli mizi predstavljal direktor TECOS-a dr. Aleš Hančič.

ZAKAJ TECOS?

  • Dolgoletne izkušnje
  • Kompetenten kader
  • Kratek odzivni čas
  • Celovite rešitve na enem mestu
  • Vrhunska oprema vodilnih svetovnih dobaviteljev

Prijava eseznam Tecos