Novice

TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije s partnerji zaključuje program GOSTOP na področju Orodjarstvo. S programskimi partnerji smo dosegli zastavljene cilje in uspešno razvili prototip pametnega mehatronskega orodja za kalibracijo in spremljanje delovanja stanja orodij.

Vabimo vas k oddaji ponudb za poziv v okviru projekta S3HubsinCE. Poziv je odprt do 10. julija 2020.
Več informacij o javnem pozivu v priloženi dokumentaciji v angleškem jeziku.

 

Švedska revija Plastforum je v svoji zadnji številki povzela stanje v evropskem orodjarstvu. Odgovorni urednik revije Malin Folkesson ocenjuje, da ima evropsko orodjarstvo za seboj naporen mesec, saj je tveganje, da se bodo razmere v bližnji prihodnosti še poslabšale, veliko.

TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije je od junija tudi uradno član nemškega orodjarskega združenja VDWF (Verband Deutscher Werkzeug- und Formenbauer e.V.). Sodelovanje med nemškim in slovenskim orodjarskim združenjem ima dolgo brado, a v zadnjih petih letih smo sodelovanje okrepili in nadgradili z redno izmenjavo dobrih praks, obiski in tudi poslovnimi srečanji.

Kako lahko za tretjino vrednosti investicije v novo proizvodno linijo podaljšate življenjsko dobo obstoječe za 15 let? Odgovor se skriva v protokolih in strategijah za podaljšanje življenjske dobe kapitalskih naložb in velike industrijske opreme, ki jih s partnerji razvijamo v okviru projekta LEVEL-UP.

SPIRIT Slovenija, javna agencija, poziva k prijavi na skupinski sejemski nastop na največjem orodjarskem sejmu Moulding Expo 2021. Po izjemno uspešnih skupinskih predstavitvah v preteklih letih (Moulding Expo 2019 in Moulding Expo 2017), v TECOS Razvojnem centru orodjarstva Slovenije prevzemamo pobudo za nadgradnjo preteklih uspešnih skupnih predstavitev.

Slovenski podjetniški sklad (SPS) zainteresirana podjetja poziva k oddaji vloge za Vavčer za prototipiranje. Namen vavčerja je zagotoviti možnost izdelave prototipa novega izdelka ali storitve (v fizični ali digitalni obliki) z namenom validacije poslovne ideje, pri čemer subvencija znaša od 500 do 5000 evrov (odvisno od projekta). TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije je kot izvajalec storitev prototipiranja omogoča razvoj in izdelavo prototipa na enem mestu.

V TECOS Razvojnem centru orodjarstva Slovenije kljub nekoliko negotovim razmeram načrtujemo prihodnje aktivnosti, ki bi slovenski orodjarski panogi zagotovile nemoten razvoj in rast. Tudi javna agencija SPIRIT Slovenija kljub trenutnim zdravstvenim in gospodarskim razmeram pospešeno izvaja aktivnosti, ki bodo slovenskim podjetjem omogočale prihodnje uspešno mednarodno poslovanje. S tujimi sejmišči se dogovarjajo o sejemskih dogodkih, ki se bodo odvijali v letu 2021, saj želijo v okviru skupinskih predstavitev slovenskega gospodarstva slovenskim podjetjem zagotoviti učinkovite in uspešne predstavitve tudi v prihodnjem časovnem obdobju.

TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije je kot strateški partner Digitalno inovacijskega stičišča Slovenije (DIHs) aktivno vključen v spodbujanje digitalizacije orodjarskih podjetij. Trenutne razmere dodatno pospešujejo digitalizacijo, DIHs ob tem podjetjem nudi brezplačno pomoč pri digitalni transformaciji ter skupaj s partnerji izvaja brezplačna spletna izobraževanja.

Partnerji projekta LIFE BioTHOP se spopadamo z izzivi kopičenja plastičnih odpadkov za enkratno uporabo v kmetijsko predelovalnem sektorju. V ta namen razvijamo in vpeljujemo različne biorazgradljive izdelke, kot so oporna vrvica za vzgojo hmelja, embalažni produkti na osnovi odpadne hmeljevine ter bioplastični kompozitni izdelki, ki bodo po zaključeni življenjski dobi primerni za kompostiranje ali ponovno uporabo preko mehanskih postopkov recikliranja. Novi izdelki iz bioplastike bodo cenovno primerljivi s konkurenčnimi izdelki na osnovi sintetičnih polimerov, mehansko vzdržni ter certificirani za domače in industrijsko kompostiranje.

Dva od prvih rezultatov projekta SAMANTHA (Skills in Additive MANufacturing for the Toolmaking and HAbitat Sectors) sta projektni letak in poročilo, v katerem partnerji ugotavljamo, katera tehnična znanja in prečne spretnosti so zaželene v učnih načrtih usposabljanj zaposlenih in ali je trenutna ponudba usposabljanj v skladu s potrebami trga dela. Projektne cilje in partnerje na kratko predstavlja tudi projektni letak, ki si ga lahko v celoti ogledate TUKAJ.

Projekt LIFE BioTHOP, v katerem kot partner sodeluje tudi TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije, razpisuje prvi foto natečaj, v katerem lahko osvojite praktične nagrade. Tema prvega natečaja je HMELJ IN OKOLJE, v katerem zajemamo pomen trajnostne pridelave za lepo in zdravo okolje ter sobivanje kmetijstva, prebivalcev in živali.

V TECOS Razvojnem centru orodjarstva Slovenije smo sicer v skladu z nastalimi razmerami prilagodili poslovanje in večinoma poslujemo na daljavo, a kljub drugačnim razmeram ostajamo podporno okolje slovenskega orodjarstva, ki članom stoji ob strani. TECOS članom ponuja dodatno podporo v obliki svetovanja in iskanja novih priložnosti povezovanja med orodjarskimi podjetji. Za vse dodatne informacije je na voljo direktor TECOS-a dr. Aleš Hančič na e-naslovu  ales.hancic@tecos.si in tel. številki 041 391 155.

ZAKAJ TECOS?

  • Dolgoletne izkušnje
  • Kompetenten kader
  • Kratek odzivni čas
  • Celovite rešitve na enem mestu
  • Vrhunska oprema vodilnih svetovnih dobaviteljev

Prijava eseznam Tecos