TECOS soustvarjal pri razvoju pametne čelade... 10:02:2016

TECOS-ova primarna razvojno raziskovalna vloga v projektu i-Vital je bila razviti, izdelati in testirati strojno opremo vetrnega sistema za shranjevanje generirane energije med vožnjo motorista.

 

Slika2FP7 projekt i-Vital je 2-letni R&D projekt v katerem je sodelovalo skupno šest projektnih partnerjev iz štirih evropskih držav in kateri je bil zaključen decembra lani. Koordinator projekta je bil tehnološki center CETEM iz Španije, medtem ko so ostali sodelujoči projektni partnerji sledeči: NZI iz Španije, Lookwell iz Nizozemske, Fraunhoffer iz Nemčije ter TECOS in CAP iz Slovenije. Vse informacije o projektu so dostopne na http://i-vital.eu/#. Za vsa tehnična vprašanja vam je na voljo dr. Dragan Kusić, dragan.kusic@tecos.si

Slika6

 

Motor je edini način prevoza v EU, za katerega se je število smrtnih žrtev povečalo v zadnjih osmih letih. Iz tega razloga je bil glavni cilj projekta razviti pametni nadzorni sistem, ki je zmožen spremljati vse vitalne oz. življenjske znake motorista med vožnjo s pomočjo različnih senzorjev, kateri so nameščeni na čeladi in na obleki motorista. V primeru nesreče pametni nadzorni sistem namesto motorista ustrezno odreagira in sicer tako, da sproži e-klic na bližnji urgentno obveščevalni center za pomoč ponesrečenim. Pametni nadzorni sistem s pomočjo e-klica obenem sporoči podatke meritev iz nameščenih senzorjev ter GPS lokacijo in resnost poškodbe ponesrečenca. Razvit pametni nadzorni sistem je združljiv z vsemi zahtevami za e-Call sistem.

 

Slika4

 

TECOS-ova primarna R&D vloga v projektu i-Vital je bila razviti, izdelati in testirati strojno opremo vetrnega sistema za shranjevanje generirane energije med vožnjo motorista. V ta namen sta bili konstruirani in izdelani elektronsko vezje za shranjevanje generirane energije v Li-Ion baterijo ter celotni dizajn vetrne turbine kot tudi vetrovnika, ki se namesti na čelado.

 

                       Slika5

 

 

                                  Slika3

ZAKAJ TECOS?

  • Dolgoletne izkušnje
  • Kompetenten kader
  • Kratek odzivni čas
  • Celovite rešitve na enem mestu
  • Vrhunska oprema vodilnih svetovnih dobaviteljev

Prijava eseznam Tecos