Projekt BIOPLASTICTRAIN 24:11:2016

TECOS, Razvojni Center Orodjarstva Slovenije je s 1. novembrom, 2016 vstopil v novo strateško partnerstvo Evropskega projekta BIOPLASTICTRAIN pod vodstvom tehnološkega centra AITIIP iz Španije in drugih uglednih partnerjev, kot so Fraunhofer ISC (Nemčija), UNIPI (Italija) in Tecnopackaging (Španija).

Projekt BIOPLASTICTRAIN bo dostavil različne vsebine usposabljanj za tehnološko predelavo bioplastike in naprednih biopolimernih materialov. Trajanje projekta je 2 leti in je sofinanciran preko evropskega programa ERASMUS+. Uvodni sestanek je potekal od 8. do 9. novembra 2016 v Zaragozi v Španiji pod koordinacijo razvojnega centra AITIIP.

 

Bioplastictrain

 

Cilj projekta BIOPLASTICTRAIN je razvoj novih vsebin usposabljanj za predelavo bioplastičnih materialov, primernih za tehnično osebje, ki deluje na področju predelave plastičnih mas. Za izvedbo tega cilja bomo dostavili različne izobraževalne vsebine, diseminirali rezultate projekta, izvedli različna projektna srečanja, skupne delavnice za usposabljanje in še dva konferenčna dogodka, od katerih bo en potekal v Ljubljani. Ključni rezultat projekta BIOPLASTICTRAIN bo operativno delujoča platforma za e-učenje po različnih modularnih vsebinah usposabljanj, ki bodo brezplačno na voljo na spletu. Predvidene vsebine usposabljanj so naslednje: IO1: Bioplastika in Biopolimeri (Univerza v Pisi - UNIPI), IO2: Ekstruzijsko mešanje biopolimernih komponent (TECNOPACKAGING), IO3: Brizganje biopolimernih materialov (TECOS).  IO4: Ekstruzijsko pihanje biopolimernih materialov (AITIIP), IO5: Bio-prevleke (Fraunhofer ISC).

 

 

ZAKAJ TECOS?

  • Dolgoletne izkušnje
  • Kompetenten kader
  • Kratek odzivni čas
  • Celovite rešitve na enem mestu
  • Vrhunska oprema vodilnih svetovnih dobaviteljev

Prijava eseznam Tecos