TECOS na IRT Forumu 2017 21:06:2017

Tudi deveti IRT forum po vrsti, dogodek, ki združuje vso strojniško branžo, ni minil brez nas. Predstavili smo dva strokovna prispevka, prisotni smo bili tudi z razstavnim prostorom.

TECOS na IRT Forumu 2017Letošnji IRT forum je bil s stališča obiska rekorden, kar nas veseli, saj gre za vodilni strokovni dogodek na področju splošnega strojništva v državi, ki ga z veseljem podpiramo, pohvalimo pa se lahko da ga v določeni meri tudi soorganiziramo.

Letos smo predstavili dva zanimiva strokovna prispevka, ki sta privabila kar nekaj slušateljev in sprožila tudi zanimivo debato:

  • VPLIV HLADNIH SPOJEV NA MEHANSKE LASTNOSTI POLIMERNIH MATERIALOV, avtorja Toni Kočar in mag. Andrej Glojek. Pod mentorstvom Andreja je Toni v 2016 zagovarjal magistrsko nalogo na omenjeno temo, prispevek pa poglobljeno obravnava napoved mehanskih lastnosti v območju hladnega spoja s programom za simulacije brizganja plastike #Moldflow in izvoz teh podatkov v MKE-program #Abaqus, kjer jih lahko upoštevamo kot ošibitev izdelka na tem mestu. Če vas tematika zanima, vam bo Toni z veseljem povedal kaj več preko e-pošte.
  • Z ONLINE MERITVAMI Z METODO 3D-SKENIRANJA DO SPROTNE MERSKE KONTROLE VZDRŽEVALNIH POSEGOV avtorjev Sama Gazvode, Luke Botolina in Mateja Vurcerja. Prispevek obravnava problematiko sprotnih natančnih meritev med večjimi vzdrževalnimi posegi na velikih strojih in napravah. Na primeru večje mehanske stiskalnice je ilustrirano kako lahko prihranimo čas, dodatno pa so opisani tudi primeri obnove orodja. Za več informacij na to temo se obrnite na Luko.

Vsekakor se bomo udeležili tudi naslednjega foruma, za katerega se bomo spet potrudili pripraviti zanimive prispevke!

ZAKAJ TECOS?

  • Dolgoletne izkušnje
  • Kompetenten kader
  • Kratek odzivni čas
  • Celovite rešitve na enem mestu
  • Vrhunska oprema vodilnih svetovnih dobaviteljev

Prijava eseznam Tecos