TECOS vabi na Dan orodjarstva 19:10:2017

Dan orodjarstva - najpomembnejši strokovni dogodek slovenske orodjarske industrije bo 7. novembra 2017 v Celju povezal srečanji članov Orodjarskega združenja TECOS ter članov Kompetenčnega centra za razvoj kadrov na področju orodjarstva (KOR).

Na prvem skupnem dogodku vseh članov Orodjarskega združenja TECOS in Kompetenčnega centra za razvoj kadrov na področju orodjarstva se bomo srečali tako slovenski orodjarji kot uporabniki orodij ter se skupaj osredotočili na pregled stanja v svetovni orodjarski industriji in delovanju združenja ter skupaj začrtali nadaljnjo pot sodelovanja.

Z naborom vsebin stremimo k odličnosti slovenskega orodjarstva:

  • predstavitve domačih in tujih strokovnjakov s področja orodjarstva in vodenja proizvodnje;
  • predstavitev Strateškega partnerstva SRIP Tovarne prihodnosti, v katerem je orodjarstvo eden ključnih stebrov;
  • predstavitev kompetenčnega centra KOR in stanja na področju razvoja kadrov, potreb in usposabljanj v sektorju orodjarstva;
  • predstavitev delovanja združenja TECOS ter postavitev skupne vizije delovanja združenja;
  • prijetno druženje s pogostitvijo.

Pridružite se nam v torek, 7. 11. 2017, ob 14. uri v Celju (Celjski sejem, dvorana Celjanka) in sooblikujte še en uspešen strokovni dogodek.

Program Dneva orodjarstva

14. 00 – 14. 30

Registracija udeležencev

14. 30 – 14. 35

Uvodni pozdrav

14. 35 – 15. 15

Bob Williamson, predsednik svetovnega združenja orodjarjev: ISTMA World: a Global family of Tooling Associations

15. 15 – 16. 10

Johan de Lange, WBA Aachener Werkzeugbau Akademie: Industry 4.0 - The Internet of Production in Tool Making

16. 10 – 16. 45

Davor Fabčič, Mercuri International: Prihodnost prodaje in njen pomen za dolgoročni uspeh industrijskih podjetij     

16. 45 – 17. 10

Odmor za kavo

17. 10 – 17. 30

Dominik Kobold, TECOS: Kompetenčni center za razvoj kadrov na področju orodjarstva KOR

17. 30 – 17. 50

Aleš Hančič, TECOS: Strateško partnerstvo SRIP in orodjarstvo

17. 50 – 18. 30

Aleš Hančič, TECOS: Delovanje združenja TECOS: poslanstvo, vizija, delovanje

18. 30 – 19. 00

Diskusija

po 19. 00

Druženje

Opisi govorcev in njihove reference:

Bob Williamson ISTMA

Bob Williamson, Svetovno združenje orodjarjev ISTMA

Večino svojega časa posveča vlogi predsednika svetovnega združenja orodjarjev ISTMA in vodenju južnoafriške orodjarske iniciative (South African National Tooling Initiative), katere glavna naloga je prestrukturiranje in razvoj orodjarske panoge v skladu s potrebami proizvodnih oddelkov v panogi. S podjetjem Quad Design Services zagotavlja CAD podporo orodjarski industriji, njegove delovne izkušnje pa segajo predvsem na področje oblikovanja in proizvodnje tehnološko zahtevnih orodij in sistemov.  linkedin-logo

 

Johan de Lange

Johan de Lange, WBA Aachener Werkzeugbau Akademie

Je svetovalec in vodja projektov na Orodjarski akademiji v Aachnu (WBA Aachener Werkzeugbau Akademie) na strateških in operativnih področjih, predvsem na področjih strateškega pozicioniranja, operativne odličnosti, digitalizacije in globalne proizvodnje v orodjarski industriji. Vodil je več kot 20 svetovalnih projektov za nemška in tuja orodjarska podjetja na področjih kalkulacij in načrtovanja, procesnega menedžmenta, izbire dobaviteljev, primerjalnih analiz, industrializacije in vzpostavljanja mednarodne mreže dobaviteljev. 

linkedin-logo

 

davor fabčič

Davor Fabčič, Mercuri International

Kot vodja projektov je odgovoren za prodajo ter izvedbo rezultatsko in razvojno orientiranih projektov za večje stranke v Sloveniji na področjih: svetovanje za prodajno uspešnost, upravljanje ključnih kupcev, razvoj prodajnih kompetenc in kombinirano učenje. Je strokovnjak za razvoj prodajno managerskih kompetenc in ima dolgoletne izkušnje v industriji, IKT, bančnem in zavarovalniškem ter storitvenem sektorju. Od leta 2008 je direktor podjetja Mercuri International. 

linkedin-logo

 

Dominik Kobold 1Dominik Kobold, TECOS

Je vodja projektnega oddelka in usposabljanja. Pokriva procese preoblikovanja in litja kovinskih materialov, napredne numerične simulacije postopkov masivnega preoblikovanja in litja kovin ter optimizacijo proizvodnih tehnologij in sistemov. Je poznavalec mednarodnih in nacionalnih programov (FP, H2020, EUREKA, Interreg ipd.) za podporo RRI dejavnosti. Ima potrebne kompetence za pripravo poslovnih načrtov, diseminacijskih aktivnosti, tržnih pristopov in odlične kompetence na področju usposabljanja kadrov. 

linkedin-logo

 

Aleš Hančič 2

Aleš Hančič, TECOS

Je direktor TECOS-a in strokovnjak na področju vodenja delovnih procesov, procesiranja polimernih materialov in razvoja bio-kompozitnih materialov. V zadnjih letih se je posvetil predvsem vodenju podjetja, upravljanju človeških virov in proizvodnih procesov. Več kot 12-letne izkušnje na področju raziskav, vodenja raziskovalnih projektov ter vodenja organizacije dopolnjuje z akademskim delom na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani in Fakulteti za tehnologijo polimerov v Slovenj Gradcu. 

linkedin-logo

 

Dogodek je namenjen članom združenja TECOS in partnerjem kompetenčnega centra KOR, zanje je udeležba brezplačna. Se želite udeležiti dogodka in še niste član Orodjarskega združenja TECOS? Preverite ugodnosti članstvaizpolnite pristopno izjavo in izkoristite 50-odstotni popust pri včlanitvi v kategorijo članstva A ali A+. Za vse dodatne informacije in prijavo vam je na voljo Špela Bordon na e-naslovu: spela.bordon@tecos.si.

Veselimo se Vaše udeležbe in skupnega soustvarjanja utripa orodjarstva v Sloveniji!

 17-08-16 kor logotipi financerjev

ZAKAJ TECOS?

  • Dolgoletne izkušnje
  • Kompetenten kader
  • Kratek odzivni čas
  • Celovite rešitve na enem mestu
  • Vrhunska oprema vodilnih svetovnih dobaviteljev

Prijava eseznam Tecos