TECOS se pridružuje Digital Innovation Hub Slovenia 14:02:2018

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije (Digital Innovation Hub Slovenia) bo v prihodnje poskrbelo za dostop do najnovejših spoznanj, raziskav, praks in tehnologij s področja digitalnega poslovanja. Partnerji  projekta, ki je uspešno pridobil sredstva na razpisu Evropske komisije, si želimo, da Digitalno inovacijsko stičišče postane enotna povezovalna točka za digitalno inoviranje, dobre prakse digitalnega poslovanja in spodbujanje digitalne transformacije v Sloveniji.

Digital Innovation Hub; Foto: digitalna.siV projekt vzpostavitve Digitalnega inovacijskega stičišča smo povezani različni deležniki – gospodarstvo, gospodarska združenja, poslovne inštitute ter raziskovalne in izobraževalne ustanove. Med cilji vzpostavitve je tudi  soustvarjanje okolja za dvig dodane vrednosti in BDP ter stimulativnega okolja za razvoj mladih talentov na področju digitalnega poslovanja. To bo prispevalo predvsem  k dvigu konkurenčnosti slovenskega gospodarstva. Stičišče se bo vključevalo v mednarodne mreže in združenja ter tako tudi znanje iz tujine posredovalo svojim članom. Vzpostavitev stičišča je pomembna tudi za vzpostavljanje primernega zakonodajnega okolja, saj bo predlagalo zakonske spremembe, ki bodo usmerjene v digitalizacijo gospodarstva in celotne slovenske družbe.

Med desetimi ustanovnimi člani Digitalnega inovacijskega stičišča je tudi Razvojni center orodjarstva Slovenije (TECOS), a vsi vključeni v projekt si želimo novih partnerstev, da bo stičišče učinkovito povezalo gospodarstvo in znanost. »Sodelujoči v Digitalnem inovacijskem stičišču Slovenije bodo na enem mestu dobili informacije in usmeritve, znanje in prakso iz digitalnega sveta. Na enem mestu ne bosta samo poslovni in tehnični vidik digitalizacije, temveč tudi vse potrebno za njuno medsebojno povezanost v digitalne rešitve za potrebe različnih digitalnih uporabnikov,« je pojasnil predsednik IIBA Slovenia, ki je tudi med ustanovnimi člani stičišča, Aleš Štempihar.

Ustanovni člani  Digitalnega inovacijskega stičišča smo: IIBA Slovenia, Univerza v Ljubljani, Institut Jožef Stefan, nacionalna mreža Fablab, Tehnološki park Ljubljana, Gospodarska zbornica Slovenije, IKT horizontalna mreža (SRIP Pametna mesta in skupnosti), SRIP Tovarne prihodnosti,  TECOS in Lesarski grozd.

Več o projektu in podrobnejšemu pregledu aktivnosti Digitalno inovacijskega stičišča Slovenije lahko preberete na straneh partnerjev IKT horizontalna mreža in SRIP PMiS ali s klikom TUKAJ.

ZAKAJ TECOS?

  • Dolgoletne izkušnje
  • Kompetenten kader
  • Kratek odzivni čas
  • Celovite rešitve na enem mestu
  • Vrhunska oprema vodilnih svetovnih dobaviteljev

Prijava eseznam Tecos