Slovenski orodjarji na nemškem dnevu orodjarstva Voll Wild 27:03:2018

Za delegacijo Razvojnega centra orodjarstva Slovenije TECOS je obisk nemškega dneva orodjarstva Voll Wild. Obiskali smo ga kot edini nečlanski gostje na posebno povabilo orodjarskega združenje VDWF - Verband Deutscher Werkzeug- und Formenbauer.

TECOS-na-nemkem-dnevu-orodjarstva-5Direktor TECOS-a dr. Aleš Hančič je na srečanju predstavil stanje v slovenskem orodjarstvu. Skozi pogovore in izpostavljene teme nemškega dneva orodjarstva smo ugotovili, da tako kot nas tudi njih pestijo podobne težave: kronično pomanjkanje kadra, prekratki roki in (pre)veliki pritiski na ceno.

Srečanja v Stuttgartu se je udeležilo več kot 150 članov - orodjarskih podjetij iz vse Nemčije, pa tudi Avstrije in Švice. Srečanje je potekalo v zelo sproščenem vzdušju, ogledali smo si tri orodjarska podjetja, za največji vtis pa so gostitelji poskrbeli z izbiro lokacije dogodka - učnim centrom FANUC-a, kjer je srečanje potekalo.

V centru, kjer za celotno Nemčijo potekajo izobraževanja za kupce njihovih robotov, obdelovalnih strojev, strojev za brizganje plastike in podobno, imajo tudi hotel z restavracijo, tako da udeležencem izobraževanj ni treba poskrbeti za nič drugega kot za prisotnost. Kot zanimivost, podjetje je eno najbolj robotiziranih na svetu, ima le 6.000 zaposlenih ter več kot milijon evrov prometa na zaposlenega.

Več o dogodku Voll Wild si lako preberete v prispevku, ki so ga pripravili naši gostitelji in je dostopen TUKAJ.

ZAKAJ TECOS?

  • Dolgoletne izkušnje
  • Kompetenten kader
  • Kratek odzivni čas
  • Celovite rešitve na enem mestu
  • Vrhunska oprema vodilnih svetovnih dobaviteljev

Prijava eseznam Tecos