Projekt BIOPLASTICTRAIN je korak bliže vzpostavitvi e-platforme usposabljanj s področja biopolimerov 29:05:2018

Področje predelave biopolimerov bo tehničnim strokovnim kadrom na področju brizganja biopolimernih materialov in biokompozitnih mešanic (LO3) kmalu dostopnejše preko e-platforme, namenjene usposabljanjem, ki jo Razvojni center orodjarstva Slovenije TECOS skupaj s partnerji razvija v okviru projekta BIOPLASTICTRAIN.

17-08-01 bioplastictrain logo pravi

Na inštitutu Fraunhofer ISC v Würzburgu (Nemčija) smo skupaj s partnerji pregledali, ovrednotili in nadgradili vsebino posameznih učnih modulov z različnih področij: karakterizacija, ekstruzija, brizganje, brizganje s pihanjem in bio-oplaščanje. Vsa našteta usposabljanja, ki nastajajo za potrebe e-učne platforme, bodo poskrbela za prenos znanja s področja predelave bioplastike in biopolimernih materialov v industrijo v skladu s cilji projekta BIOPLASTICTRAIN.

Kot sta po srečanju povedala dr. Dragan Kusić in Peter Fajs, projektna srečanja pomenijo korak bliže k doseganju ciljev projekta in izpolnjevanju TECOS-ove vloge na področju oblikovanja dela učnih vsebin usposabljanj na e-platformi.

Več o projektu BIPLASTICTRAIN lahko preberete TUKAJ in na spletni strani projekta TUKAJ.

18-05-29 tecos biplastictrain

ZAKAJ TECOS?

  • Dolgoletne izkušnje
  • Kompetenten kader
  • Kratek odzivni čas
  • Celovite rešitve na enem mestu
  • Vrhunska oprema vodilnih svetovnih dobaviteljev

Prijava eseznam Tecos