Kako bo industrija 4.0 vplivala na inovativnost zasavskih podjetij? 27:06:2018

GZS Območna zbornica Zasavje je v okviru dneva inovativnosti (15. junija 2018) na okrogli mizi povezala gospodarstvenike, ki so v svojih razmišljanjih sklenili, da Industrija 4.0 ni več prihodnost, ampak sedanjost in že močno prisotna tudi v zasavskih podjetjih. Slovenske orodjarje in njihove izzive v Industriji 4.0 je na okrogli mizi predstavljal direktor TECOS-a dr. Aleš Hančič.

Foto: GZS Območna zbornica ZasavjeNa okrogli mizi, ki jo je povezal mag. Leopold Povše, predsednik Komisije za inovacije pri OZ Zasavje, (direktor Radeče papir Nova d.o.o. in Muflon d.o.o.) so sodelovali tudi: Jure Ferk (ETI), Jaša Polutnik (Steklarna Hrastnik), David Knez (Quickshoelace) in mag. Marko Bohar (GZS Zbornica elektronske in elektro industrije).  

Sogovorniki so razpravljali o prednostnih Industrije 4.0, kako spremembe vplivajo na zaposlene, na kakšen način se  tehnične in tehnološke novosti prenašajo med zaposlene, kako se je inovativnost prilagodila Industriji  4.0, kakšne inovacije lahko na podlagi tega pričakujemo v prihodnosti in kako digitalizacija vpliva na področje poslovanja v podjetjih. Spregovorili so tudi o vplivu Industrije 4.0 na druge dejavnosti, npr. na bančništvo in mala podjetja. Strinjali so se, da bo pri uvajanju Industrije 4.0 treba razmišljati izven okvirov in da bodo prednosti, ki jih Industrija 4.0 prinaša gospodarstvu, prinesle priložnosti za razvoj in gospodarski preboj. 

Prispevke sodelujočih v obliki prezentacij lahko najdete na spletni strani  GZS Območna zbornica Zasavje

ZAKAJ TECOS?

  • Dolgoletne izkušnje
  • Kompetenten kader
  • Kratek odzivni čas
  • Celovite rešitve na enem mestu
  • Vrhunska oprema vodilnih svetovnih dobaviteljev

Prijava eseznam Tecos