Dan orodjarstva 2018 za še več povezovanja in sodelovanja 24:10:2018

Za nami je izjemno uspešen Dan orodjarstva, ki je povezal več kot 75 slovenskih orodjarjev in uporabnikov orodij, letos prvič pa smo srečanje Orodjarskega združenja TECOS nadgradili in združili z drugimi sorodnimi grozdi: SRIP Tovarne prihodnosti, GIZ ACS Slovenskega avtomobilskega grozda, pridružila pa so se nam tudi podjetja iz slovensko-avstrijskega združenja Advantage Austria in člani Tehnološkega parka Ljubljana.

Dan-orodjarstva-43

Najprej smo svoj pogled usmerili v prihodnost ter na interaktivni delavnici pogledali v drobovje novega koncepta proizvodnje, imenovane Industrije 4.0, ter kako lahko z njenim konceptom podpremo sodelovanje med orodjarji in uporabniki orodij. Udeleženci delavnice dr. Igor Panjtar, Mišel Zupančič, Roland Sommer, Boštjan Dokl-Menih ter dr. Aleš Hančič so skupaj z voditeljico Tanjo Mohorič pregledali stanje na tem področju v slovenskih podjetjih, njihove želje, pomisleke, predvsem pa podali napotke podjetjem, ki se želijo podati na pot vpeljave digitalizacije njihove industrije.

Sledila so B2B srečanja med podjetji na vnaprej pripravljenih kratkih bilateralnih pogovorih med zainteresirani člani, na katerih so se stkale prenekatere nove poslovne vezi. Glede na zelo pozitiven odziv bomo taka srečanja gotovo ponovili tudi naslednje leto.

Sledila je še ena interaktivna delavnica, ki se je osredotočila na  še eno izjemno pomembno področje, to je razvoje kadrov na področju orodjarstva in avtomobilske industrije. Strokovnjaki prof. dr. Janez Kopač, Boštjan Zajec, Tina Kastelic, Ronald Sommer ter dr. Aleš Hančič so pod vodstvom Jerneja Pintarja poskušali odgovoriti, kako pridobiti, obdržati ter motivirati najpomembnejši kapital vsakega podjetja –  kadre.

Simona Kneževič Vernon in Marko Močnik sta še predstavil izjemno pomembno vlogo razvojno-inovacijskega ekosistema pri gradnji verig vrednosti Industrije 4.0, čemu je sledilo še druženje ob okusnem prigrizku.

Iskreno hvala vsem udeležencem, da ste s svojo udeležbo prispevali k uspešnemu dnevu ter tkanju novih poslovnih vezi. Zagotovo se vidimo tudi naslednje leto.

ZAKAJ TECOS?

  • Dolgoletne izkušnje
  • Kompetenten kader
  • Kratek odzivni čas
  • Celovite rešitve na enem mestu
  • Vrhunska oprema vodilnih svetovnih dobaviteljev

Prijava eseznam Tecos