TECOS med finalisti uspešnih okoljskih projektov 15:11:2018

TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije se je v okviru Okoljskega srečanja 2018 (8. november 2018) potegoval za Okoljske nagrade in se uvrstil med prve finaliste v kategoriji Mednarodno okoljsko partnerstvo. V TECOS-u smo na natečaj prijavili zgodbo projekta LIFE CEPLAFIB in z njo postali prvi finalisti, mesto drugega finalista je zasedla Steklarna Rogaška, zmagovalka kategorije pa je postala Luka Koper s projektom Neptunes.

image009Okoljsko srečanje, ki ga organizirata Eko sklad in časnik Finance, spodbuja sodelovanje in promovira sodobna slovenska podjetja, ki svoj razvoj usmerjajo v okolju prijazne tehnologije, skrb za zaposlene in vpetost v lokalno okolje. Kot so zapisali organizatorji okoljskega srečanja, želijo s podeljevanjem okoljskih nagrad posameznikom in organizacijam, ki so v svoja delovna okolja pogumno uvajale napredne in do okolja prijazne tehnologije, spodbuditi tudi preostale, da v svojih organizacijah začnejo razmišljati o možnostih za nadgradnjo in izboljšave obstoječih procesov in da se aktivneje vključijo v tok okoljske in energetske odličnosti.

TECOS se je za nagrado lahko potegoval, saj projekt LIFE CEPLAFIB povezuje mednarodni konzorcij podjetij in organizacij  iz zasebnega, javnega, in akademskega sektorja, partnerstvo pa temelji na načelih upoštevanja okoljskih politik, socialno-ekonomskih zavez, ponovljivosti in prenosljivosti rezultatov v druge sektorje in Evropske članice . Partnerji projekta LIFE EPLAFIB prihajamo iz štirih držav EU ter projekt za predelavo odpadne plastične embalaže in časopisnega papirja v reciklirane kompozitne materiale usmerjamo v proizvodnjo izdelkov v embalažnem, avtomobilskem in gradbenem sektorju. Podjetji Omaplast kot predelovalec odpadne plastične embalaže v reciklirane granulate in Adria Mobil kot končni uporabnik novih kompozitov bosta nova znanja in tehnologije predelave preizkusila tudi v praksi. 

V TECOS-u smo na nagrado ponosni, hkrati pa jo sprejemamo tudi kot zavezo za nadaljnjo usmeritev v razvoju trajnostno naravnanih rešitev.

2018-11-12 tecos priznanje

ZAKAJ TECOS?

  • Dolgoletne izkušnje
  • Kompetenten kader
  • Kratek odzivni čas
  • Celovite rešitve na enem mestu
  • Vrhunska oprema vodilnih svetovnih dobaviteljev

Prijava eseznam Tecos