Digitalno inovacijsko stičišče Slovenija za hitrejšo digitalizacijo 23:01:2019

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenija (Digital Innovation Hub Slovenia - DIH) bo kot enotna povezovalna točka za digitalno inoviranje z rešitvami in celostnimi ukrepi ob podpori javnega razpisa Digitalizacija poskrbelo za prenos dobrih praks digitalnega poslovanja in spodbudilo digitalno transformacijo v Sloveniji. Hkrati DIH predstavlja tudi most med Evropsko komisijo in slovensko vlado.

19-01-23 tecos dihPoznavanje sodobnih digitalnih orodij in razumevanje zahtev okolja je ključno za digitalno transformacijo aktivnega prebivalstva in okolja, v katerem delujejo tudi slovenska orodjarska podjetja. To sta ključna razloga, da se je najprej pobudi za ustanovitev in nato projektnemu partnerstvu DIH priključil tudi TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije.

DIH se bo zato še naprej aktivno zavzemal za povezovanje in razvoj storitev za podporo pri digitalni preobrazbi gospodarstva, izobraževalne sfere in javne uprave, razvoj digitalnih kompetenc in napovedovanje potreb po digitalnih kadrih, spodbujanje odprtega inoviranja, oblikovanje novih poslovnih modelov, dostop do eksperimentalnih in pilotnih okolij.

Kot so ob uspešni prijavi na razpis Digitalizacija gospodarskega ministrstva zapisali v DIH, si želimo v Sloveniji dvigniti stopnjo poznavanja digitalnih veščin, saj več kot 20 % slovenskega prebivalstva nima digitalnih veščin oz. ne uporablja interneta, skoraj polovica prebivalcev pa ima zelo nizke oz. le osnovne digitalne veščine. Slovenija potrebuje povezovalca na področju digitalnih kompetenc, poudarja Nenad Šutanovec, direktor združenja za informatiko na GZS: »Slovenija je majhna, trg je majhen, ampak lahko predstavlja odlično razvojno okolje. Pomembna so znanja in kompetence, kar je ključno za naše gospodarstvo. Mala podjetja nimajo toliko virov kot velika, zato potrebujejo nekoga, ki jim pomaga. DIH bo deloval pri razvoju digitalnih kompetenc, pomagal pri kariernih načrtih, ugotavljanju vrzeli, vzpostavljanju eksperimentalnih okolij, ki jih lahko podjetja izkoristijo pri preverjanju novih digitalnih storitev, da čim prej odpravijo napake in so potem uspešnejša.«

Ustanoviteljica DIH je Gospodarska zbornica Slovenije, Združenje za informatiko, s strateškimi partnerji Univerzo v Ljubljani, Univerzo v Mariboru, Mrežo FabLab Slovenija, IKT Horizontalna mreža,  Tehnološkim parkom Ljubljana, SRIP TOP, TECOS, Lesarskim grozdom in IIBA.

Več o DIH si lahko preberete na spletni strani www.dihslovenia.si.

ZAKAJ TECOS?

  • Dolgoletne izkušnje
  • Kompetenten kader
  • Kratek odzivni čas
  • Celovite rešitve na enem mestu
  • Vrhunska oprema vodilnih svetovnih dobaviteljev

Prijava eseznam Tecos