Ob predstavitvi sejma Moulding Expo tudi predstavitev slovenskega orodjarstva 19:03:2019

Delegacija tujih novinarjev, predstavnikov različnih tujih in mednarodnih orodjarskih združenj ter predstavnikov tujih orodjarskih podjetij je predstavitev največjega orodjarskega sejma v Evropi Moulding Expo ocenila kot izjemen uspeh. Hkrati je predstavitev omogočila predstavitev slovenskega orodjarstva in poslovnih priložnosti ter tako nadgradila prizadevanja TECOS Razvojnega centra orodjarstva Slovenije pri promociji panoge v tujini.

19-03-13 tecos moulding expo 7Čeprav bo tokratni sejem Moulding Expo omogočil predstavitev okoli 700 razstavljavcem, je njegov namen tudi povezovanje podjetij in orodjarstva v Evropi. V sporočilu, ki so ga organizatorji sejma objavili po zaključku predstavitve v Sloveniji, izpostavljajo prav povezovanje stroke; sejem združuje in povezuje ljudi in podjetja, omogoča izmenjavo izkušenj, dialog, iskanje skupnih izzivov, povezovanje pri razvoju novih izdelkov, idej ali projektov. Pri tem so povzeli izjavo direktorja TECOS-a dr. Aleša Hančiča, ki je med predstavitvijo sejma v Ljubljani dejal: »Sejem je najpomembnejši industrijski dogodek za slovenske proizvajalce orodij. Na njem bo ob podpori Javne agencije SPIRIT razstavljalo tudi sedem slovenskih podjetij, tisti, ki na sejmu ne bodo razstavljali, pa se ga bodo udeležili kot obiskovalci.« Sodelovanje TECOS-a pri predstavitvi sejma Moulding Expo izkazuje tudi pomen slovenske orodjarske panoge v evropskem merilu.

19-03-13 tecos moulding expo 8Dr. Peter Wostner, vodja sektorja za koordinacijo pametne specializacije pri službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, je med predstavitvijo slovenske strategije pametne specializacije poudaril, da se Slovenija zaveda izjemne pomembnosti digitalizacije lastne industrije. Temu pritrjujemo tudi v TECOS-u, zato smo ob obisku tujih novinarjev, predstavnikov združenj in podjetij, poseben poudarek namenili priložnosti za poslovno mreženje slovenskih orodjarjev s tujimi gosti ter predstavitvi panoge na terenu. Uspešnim B2B srečanjem so sledile tri ture obiska slovenskih orodjarn, kjer smo skupinam obiskovalcem predstavili Emo Orodjarno, Gorenje Orodjarno, Bizjan orodjarstvo, Kolektor Orodjarno, Sibo Group, LTH Castings in TECOS. Obisk je navdušil tako organizatorje sejma Moulding Expo kot udeležence, za brezhibno organizacijo pa smo prejeli tudi poseben pokal. 

Uspešni predstavitvi sejma Moulding Expo bo sledil tudi njegov obisk.

Nekaj foto utrinkov z obiska tuje delegacije ob predstavitvi sejma Moulding Expo si lahko ogledate spodaj.

 

strip top

ZAKAJ TECOS?

  • Dolgoletne izkušnje
  • Kompetenten kader
  • Kratek odzivni čas
  • Celovite rešitve na enem mestu
  • Vrhunska oprema vodilnih svetovnih dobaviteljev

Prijava eseznam Tecos