MARTINA na 4. mednarodni znanstveni konferenci o razvoju industrijskega inženiringa 10:04:2019

TECOS je na konferenci predstavil projekt MARTINATECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije, ki je partner projekta MARTINA, s strokovnjaki sodeluje pri razvoju novih multikomponentnih materialov na osnovi termo in duroplastov, ki se bodo tržili na področju avtomobilske, medicinske, široko potrošniške in embalažne industrije. TECOS svoje znanje implementira tudi pri razvoju novih prototipnih orodnih jekel za brizganje polimernih materialov in optimiziranju tehnologije 3D-tiska kovin za izdelavo prototipnega orodja s konformnim hlajenjem za doseganje optimalnih lastnosti končnih brizganih izdelkov in skrajševanje časovnega cikla procesa.

Povezovanje stroke in industrije pri projektu MARTINA sovpada tudi z namenom konference, ki je  v organizaciji Fakultete za industrijski inženiring iz Novega mesta 8. aprila potekala na Otočcu. Organizatorji želijo namreč z dogodki, kot je 4. mednarodna znanstvena konferenca o razvoju industrijskega inženiringa, uveljaviti novo prakso znanstvenih konferenc s poudarkom na sodelovanju med gospodarstvom, raziskovalnimi in izobraževalnimi organizacijami. Osnovni cilj je zagotoviti skladnost razvojnih tendenc s potrebami po kadrih v tehnoloških in industrijskih panogah ter na ta način slediti potrebam trga dela, gospodarskega razvoja, konkurenčnosti gospodarstva in posledično potrebam socialnega in kulturnega okolja.
 
Konferenca je tako predstavljala odlično priložnost za predstavitev projekta MARTINA med strokovnjaki iz Slovenije in tujine ter delne rezultate, ki smo jih projektni partnerji dosegli na področju izdelave novih multikomponentnih polimernih materialov, 3D-tiska in inovativnih tehnologij predelave za končno uporabo.

Logotip MARTINA

ZAKAJ TECOS?

  • Dolgoletne izkušnje
  • Kompetenten kader
  • Kratek odzivni čas
  • Celovite rešitve na enem mestu
  • Vrhunska oprema vodilnih svetovnih dobaviteljev

Prijava eseznam Tecos