Razstava TECOS-ovih LIFE projektov je na ogled do konca junija 23:04:2019

TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije kot podizvajalec, partner, oziroma koordinator sodeluje v treh projektih programa LIFE: BAQUA, CITRUSPACK in CEPLAFIB, v katerih preizkuša in implementira nova orodja za reševanje okoljskih izzivov. Informativno gradivo o poteku, ciljih in dosežkih so na ogled na razstavi v preddverju Ministrstva za okolje in prostor do 30. junija 2019.

TECOS LIFE projektiEden glavnih ciljev programa LIFE je spodbujanje obstoječih industrijskih praks h krožnemu konceptu gospodarstva, kar je tudi glavno vodilo vseh treh razstavljenih projektov, ki povezujejo različne sektorske panoge, zmanjšujejo porabo primarnih virov preko ponovne uporabe odpadnih surovin in uvajajo nove, okolju prijaznejše izdelke.

Projekt LIFE BAQUA se osredotoča na uporabo odpadnih surovin iz plantaž bananovcev za razvoj izdelkov v ribogojskem in plastičarskem sektorju, LIFE CITRUSPACK se osredotoča na revalorizacijske strategije v krožnem gospodarstvu za uporabo odpadkov citrusov za okolju prijazno embalažo in kozmetiko, LIFE CEPLAFIB pa je namenjen predelavi odpadne plastične embalaže in časopisnega papirja v nove kompozitne materiale za proizvodnjo embalažnih, avtomobilskih in gradbenih komponent. Vsak od naštetih projektov vzpostavlja skrbno načrtovana projektna partnerstva, ki bodo vzpostavila nova sodelovanja skozi celotne dobavne verige in napredne trajnostno naravnane storitve in/ali produkte.

Razstava projektnih aktivnostih in rezultatov omenjenih projektov je namenjena ozaveščanju političnih organov in javnosti o pomenu aktivnosti okoljskih projektov LIFE.

logo-life-y-baqua19-03-06 tecos citruspack logo ceplafib-logotip-cmyk life

ZAKAJ TECOS?

  • Dolgoletne izkušnje
  • Kompetenten kader
  • Kratek odzivni čas
  • Celovite rešitve na enem mestu
  • Vrhunska oprema vodilnih svetovnih dobaviteljev

Prijava eseznam Tecos