Natisni to stran

LIFE CEPLAFIB se predstavlja na 17. ediciji International Waste Management and Landfill Symposium na Sardiniji 08:10:2019

TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije je najnovejše izsledke projekta CEPLAFIB predstavil na 17. mednarodnem simpoziju za ravnanje z odpadki in ukinitvijo odlagališč (Sardinia Symposium, 2019) , ki je od 30. septembra do 4. oktobra potekal na Italijanskem otoku Sardiniji.

ceplafib sardinija 6Dr. Vesna Žepič Bogataj, vodja laboratorija za aplikativne materiale v razvojnem centru TECOS in koordinatorka projekta LIFE CEPLAFIB je zbranim udeležencem simpozija predstavila novo razvite materiale na osnovi reciklirane odpadne plastike in vlaken časopisnega papirja, njihove lastnosti in uporabno vrednost v treh močnih industrijskih sektorjih: embalaža, transport in gradbeništvo.

Osrednji cilj projekta LIFE CEPLAFIB sledi ideji preoblikovanja dveh snovnih tokov odpadnih komunalnih surovin - plastične embalaže in časopisnega papirja v nove materialne komponente za oblikovanje kompozitnih reciklatov, ojačanih s celuloznimi vlakni, ki jih bo mogoče uporabiti v visokotehnoloških proizvodnih aplikacijah avtomobilske, embalažne in gradbene industrije. Več o projektu LIFE CEPLAFIB je na voljo TUKAJ.

 

ceplafib_sardinija_1.jpg ceplafib_sardinija_2.jpg ceplafib_sardinija_3.jpg

ceplafib_sardinija_5.png ceplafib_sardinija_6.png ceplafib_sardinija_7.png