Sodelovanje v delovni skupini za umetno inteligenco soustvarja njen razvoj na področju Podonavja 23:10:2019

TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije se pridružuje Združenju Panonska poslovna mreža in ostalim zainteresiranim deležnikom pri vzpostavljanju delovne skupine na področju umetne inteligenca za področje Podonavja. Prav temu je bil namenjen uvodni sestanek, ki je v sredini oktobra (18. oktobra) potekal v Budimpešti.

19-11-22 tecos danube region strategy kick off meetingKot ugotavljajo v Združenju Panonska poslovna mreža, ki koordinira skupino, je prvi korak na poti vzpostavljanja delovne skupine na področju umetne inteligence v Podonavju predstavitev in pregled stanja aplikacij za umetno inteligenco v Podonavju in seznanitev z izkušnjami in prihodnjimi načrti, vezanimi na področje. V okviru delavnice, ki se jo je udeležil direktor TECOS-a dr. Aleš Hančič, je tako bila iskanje področij, kjer bi partnerji delovne skupine lahko delovali kot generatorji idej. Skozi različne predstavitve in diskusijo so udeleženci srečanja identificirali konkretne projekte, ki so v skladu z ukrepi strategije za razvoj Podonavja ter hkrati omogočajo sodelovanje tako TECOS-a kot drugih partnerjev sooblikovanju razvojnih prioritet na področju umetne inteligence.

Strategija za razvoj Podonavja opredeljuje ključna razvojna področja 14 držav, med njimi je tudi Slovenija. Strategija državam in regiji omogoča sodelovanje za izboljšanje učinkovitosti, finančne podpore in vpliva politik, tako na ravni EU, nacionalni in lokalni ravni.

ZAKAJ TECOS?

  • Dolgoletne izkušnje
  • Kompetenten kader
  • Kratek odzivni čas
  • Celovite rešitve na enem mestu
  • Vrhunska oprema vodilnih svetovnih dobaviteljev

Prijava eseznam Tecos