Natisni to stran

Dan orodjarstva je dodatno okrepil povezanost slovenskih orodjarjev 14:11:2019

Dan orodjarstva je povezal več kot 80 predstavnikov orodjarskih podjetij ter predstavnikov vladnih, podpornih in mrežniških organizacij. Tudi letos smo z gostujočimi predavatelji in udeleženci okrogle mize pritrdili cilju najpomembnejšega strokovnega dogodka slovenske orodjarske in avtomobilske ter proizvodne panoge.

Dan orodjarstva-30Osrednje mesto na Dnevu orodjarstva smo namenili povezovanju – tako z B2B srečanji kot mini orodjarskim sejmom. Prav slednji je podjetjem omogočil, da se s potencialnimi partnerji niso le spoznali, ampak so lahko srečanje nadgradili s konkretnimi predstavitvami svojih izdelkov ter iskanjem skupnih izzivov.

Pozornost strokovnega dela srečanja je bila tudi letos usmerjena v Industrijo 4.0 in ponazoritev praktičnih aplikacij le-te v podjetjih. Paul Peeters (AGORIA, Belgija) je v predavanju z naslovom Transformacija podjetij v tovarne prihodnosti zelo plastično ponazoril, kaj vse lahko podjetja dosežejo z uvedbo Industrije 4.0. »Razprava o slovenskih izkušnjah in primerih dobrih praks se je nadaljevala tudi na okrogli mizi, kjer smo se osredotočili na kadrovski vidik uvajanja Industrije 4.0. Z zelo konkretnimi napotki in nasveti smo udeležencem svetovali, kako dosegati kar najbolj optimalno delovanje kadrov ter doseči, da bodo s svojim delom in dosežki zadovoljni,« je po zaključku Dneva orodjarstva 2019 povedal direktor TECOS-a dr. Aleš Hančič.

Po zaključenem delu srečanju bomo tudi obiskali tudi dve škofjeloški podjetji: LTH Castings – Orodjarna Trata in POLYCOM Škofja Loka. Dogodek je uspešno povezal člane SRIP ACS+, SRIP ToP in člane orodjarskega združenja TECOS ter podjetja iz slovensko-avstrijskega združenja Advantage Austria Ljubljana, slovenske in nemške člani Slovensko-nemške gospodarske zbornice v Ljubljani ter člane Tehnološkega parka Ljubljana.

Vsakemu udeležencu se želimo zahvaliti za soustvarjanje uspešnega in vsako leto kakovostnejšega dogodka. Vabimo vas, da se nam pridružite tudi prihodnje leto!

ADan_orodjarstva-10.jpg ADan_orodjarstva-13.jpg Dan_orodjarstva-16.jpg

Dan_orodjarstva-22.jpg Dan_orodjarstva-23.jpg Dan_orodjarstva-27.jpg

Dan_orodjarstva-30.jpg Dan_orodjarstva-36.jpg Dan_orodjarstva-38.jpg

Dan_orodjarstva-39.jpg Dan_orodjarstva-41.jpg Dan_orodjarstva-42.jpg

Dan_orodjarstva-52.jpg Dan_orodjarstva-54.jpg Dan_orodjarstva-7.jpg

Mediji