Dan orodjarstva je dodatno okrepil povezanost slovenskih orodjarjev 14:11:2019

Dan orodjarstva je povezal več kot 80 predstavnikov orodjarskih podjetij ter predstavnikov vladnih, podpornih in mrežniških organizacij. Tudi letos smo z gostujočimi predavatelji in udeleženci okrogle mize pritrdili cilju najpomembnejšega strokovnega dogodka slovenske orodjarske in avtomobilske ter proizvodne panoge.

Dan orodjarstva-30Osrednje mesto na Dnevu orodjarstva smo namenili povezovanju – tako z B2B srečanji kot mini orodjarskim sejmom. Prav slednji je podjetjem omogočil, da se s potencialnimi partnerji niso le spoznali, ampak so lahko srečanje nadgradili s konkretnimi predstavitvami svojih izdelkov ter iskanjem skupnih izzivov.

Pozornost strokovnega dela srečanja je bila tudi letos usmerjena v Industrijo 4.0 in ponazoritev praktičnih aplikacij le-te v podjetjih. Paul Peeters (AGORIA, Belgija) je v predavanju z naslovom Transformacija podjetij v tovarne prihodnosti zelo plastično ponazoril, kaj vse lahko podjetja dosežejo z uvedbo Industrije 4.0. »Razprava o slovenskih izkušnjah in primerih dobrih praks se je nadaljevala tudi na okrogli mizi, kjer smo se osredotočili na kadrovski vidik uvajanja Industrije 4.0. Z zelo konkretnimi napotki in nasveti smo udeležencem svetovali, kako dosegati kar najbolj optimalno delovanje kadrov ter doseči, da bodo s svojim delom in dosežki zadovoljni,« je po zaključku Dneva orodjarstva 2019 povedal direktor TECOS-a dr. Aleš Hančič.

Po zaključenem delu srečanju bomo tudi obiskali tudi dve škofjeloški podjetji: LTH Castings – Orodjarna Trata in POLYCOM Škofja Loka. Dogodek je uspešno povezal člane SRIP ACS+, SRIP ToP in člane orodjarskega združenja TECOS ter podjetja iz slovensko-avstrijskega združenja Advantage Austria Ljubljana, slovenske in nemške člani Slovensko-nemške gospodarske zbornice v Ljubljani ter člane Tehnološkega parka Ljubljana.

Vsakemu udeležencu se želimo zahvaliti za soustvarjanje uspešnega in vsako leto kakovostnejšega dogodka. Vabimo vas, da se nam pridružite tudi prihodnje leto!

Mediji

ZAKAJ TECOS?

  • Dolgoletne izkušnje
  • Kompetenten kader
  • Kratek odzivni čas
  • Celovite rešitve na enem mestu
  • Vrhunska oprema vodilnih svetovnih dobaviteljev

Prijava eseznam Tecos