Analiza vpliva temperature zraka v izdelovalnem prostoru na temperaturo v votlini orodja 04:10:2019

V sklopu projekta - Povezovanje simulacij, strojev in orodij za optimizacijo procesa proizvodnje polimernih izdelkov (CoSiMa) smo analizirali vpliv temperature zraka v izdelovalnem prostoru na temperaturo v votlini orodja.

Oblikovan je bil pristop k termični analizi procesa brizganja plastike, pri čemer se lahko analizirajo geometrijski in okoljski vplivni faktorji na nihanje procesa. V procesu brizganja plastike je temperatura površine gnezda orodja namreč pomemben dejavnik za razvoj termo-mehanskih razmer med izdelavo, ki vodijo do različnih lastnosti oz. kakovosti izdelka. Za zagotavljanje kakovosti izdelka je zato pomembno, da je temperatura površine gnezda orodja nadzorovana. Z izboljšanjem razumevanja tega vpliva se obeta izboljšanje stabilnosti proizvodnega procesa, kar pomeni dvig ekonomičnosti preko zmanjšanja količine izmeta ali pa višjo kvaliteto izdelkov.

2 - logos all 02 ERK

Rezultati so bili strnjeni v konferenčni prispevek, s katerim smo sodelovali na 28. mednarodni Elektrotehniški in računalniški konferenci – ERK2019, ki je potekala 23. in 24. septembra 2019 v Hotelu Bernardin v Portorožu.

Glavni cilj projekta CoSiMa je realizirati inovativno avtomatsko spremembo nastavitev na brizgalnih strojih v realnem času. Več o projektu CoSiMa si lahko preberete TUKAJ

 

 

ZAKAJ TECOS?

  • Dolgoletne izkušnje
  • Kompetenten kader
  • Kratek odzivni čas
  • Celovite rešitve na enem mestu
  • Vrhunska oprema vodilnih svetovnih dobaviteljev

Prijava eseznam Tecos