Razvoj inovativnih izdelkov je s TECOS-om stroškovno in časovno učinkovit 05:02:2020

TECOS že več kot 25 let uspešno sodeluje s slovenskimi podjetji, prepoznaven pa je tudi v evropskem prostoru. Vpet je v vse veje proizvodne industrije, specializiran na področju oblikovanja, optimizacije in razvoja (predvsem plastičnih) delov, procesov, materialov in celotnega proizvodnega sistema.

Podjetjem iz različnih panog nudi integrirane rešitve – projekte na ključ pri razvoju izdelkov, kar zajema oblikovanje izdelka na podlagi ideje, napredne računalniško podprte analize, izdelavo prototipov, maloserijsko in serijsko proizvodnjo plastičnih komponent, 3D-tisk in 3D-meritve komponent in vzvratno inženirstvo ter namestitev proizvodnih procesov za serijsko proizvodnjo. Verjamemo, da sodelovanja najlažje ponazorimo s primeri, zato tokrat izpostavljamo dva.

Xvida Boomerang

Xvida Boomerang omogoča postavitve iPada na katero koli površino.Boomerang je večkrat nagrajeni pionirski izdelek slovenskega proizvajalca Xvida, ki združuje inovativnost in praktičnost v enem. Stojalo nudi 3 različne postavitve iPada pod različnimi koti (22°, 45° in 60°). Pri razvoju inovativnega sistema magnetne pričvrstitve je sodeloval tudi TECOS, pri čemer smo v sodelovanju z naročnikom poskrbeli za celotni razvoj izdelka z inovativnim mehanizmom, načrtovanjem orodja in zagonom proizvodnje. Ob tem smo upoštevali tudi pričakovanja uporabnikov in dosegli nizko težo (130 g) in čvrstost konstrukcije kot oprijema pri namestitvi na različne površine ter kompatibilnost med vsemi Xvida stojali in držali.

Pred proizvodnjo izdelek preizkusimo v virtualnem okolju.

Pred proizvodnjo izdelek preizkusimo v virtualnem okolju.Xvida Boomerang tako uporabnikom poleg naštetega zagotavlja tudi zaščito iPada na zadnji strani in vseh kotih, hkrati pa je kompatibilen z Apple Smart Cover zaščito. Vsakemu Boomerang stojalu je priloženo tudi Multi Mount držalo, ki ga lahko namestimo kamornkoli s čvrstim, hitrim in natančnim magnetnim spajanjem med obema deloma stojala.

NeoRhythm

Naprava NeoRhythm je namenjena izboljšanju delovanja možganskih valov s pomočjo elektro-magnetne terapije. Za podjetje MDCN TECH smo v TECOS Razvojnem centru orodjarstva Slovenije razvijali nevrostimulacijsko napravo NeoRhythm. Naprava NeoRhythm je namenjena izboljšanju delovanja možganskih valov s pomočjo elektro-magnetne terapije. NeoRhythm deluje na metodi magnetne stimulacije z nizko/srednjo intenziteto repeticije. Z ustreznim pozicioniranjem tuljav znotraj naprave, ki ustvarijo magnetna polja, lahko vplivamo na točno določen del možganov za dosego želenega učinka. Možgani se sinhonizirajo s frekvencami, kar blagodejno vpliva na počutje, boljšo koncentracijo in spanec. Prav tako pomaga energizirati telo in um, poviša učinek meditacije in pomaga pri blaženju bolečin. Učinkovitost NeoRhythm naprave je bila potrjena z neodvisnim dvojno slepim preizkusom, podprta pa je tudi z mnogimi znanstvenimi študijami.

Naprava NeoRhythm med testiranjem v virtualnem okolju.

Naprava NeoRhythm med testiranjem v virtualnem okolju.

Naloga Tecosa je bila določitev oblike naprave z vsemi želenimi funkcionalnostmi. Ena glavnih zahtev pri razvoju je bila prilagodljivost naprave različnim velikostim glav ter čim manj moteča uporaba. Zaradi želene prilagodljivosti naprave smo razvili različne koncepte, ki smo jih mehansko preverjali z računalniškimi simulacijami in jih fizično izdelali s prototipnimi tehnologijam ter testirali. Za izbran koncept, ki omogoča enostavno prilagodljivost, smo izdelali vso potrebno dokumentacijo za izgradnjo orodij za serijsko proizvodnjo. Fazi potrjevanja in izdelave orodij za serijsko proizvodnjo je v oktobru 2019 sledila nulta proizvodnja, v začetku novembra 2019 pa še zadnje optimizacije orodij in začetek serijske proizvodnje.

Več študij primerov najdete na TUKAJ. TECOS je zanesljiv partner za varen in uspešen razvoj vaših idej in optimirano proizvodnjo brez odvečnih težav!

ZAKAJ TECOS?

  • Dolgoletne izkušnje
  • Kompetenten kader
  • Kratek odzivni čas
  • Celovite rešitve na enem mestu
  • Vrhunska oprema vodilnih svetovnih dobaviteljev

Prijava eseznam Tecos