Študijski obisk za izmenjavo primerov dobrih praks partnerje projekta SMARTY 27:02:2020

Izmenjave znanj in izkušenj, identifikacija primerov dobrih praks na področju Industrije 4.0 ter študijski obisk projektnega partnerja - institucije Flanders Make so bili rdeča nit srečanja partnerjev projekta SMARTY. Slovenska partnerja projekta, ki se izvaja v okviru programa Interreg Europe, sta tudi Služba vlade za razvoj in kohezijsko politiko (SVRK) in TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije.

20-02-26 tecos smarty 5Simona Kneževič Vernon (TECOS) in Ana Cvetko (SVRK) sta v Leuvenu (Belgija) predstavili politike, programe in instrumente, ki so v Sloveniji usmerjeni k spodbujanju prehoda podjetij na Industrijo 4.0. V predstavitev sta bila vključena tudi slovenska strategija pametne specializacije in primer dobre prakse - projekt GOSTOP, katerega cilj je pospešiti razvoj in izgradnjo koncepta pametnih tovarn v Sloveniji in odgovoriti na aktualne potrebe slovenskega gospodarstva, kjer nekatera industrijska podjetja že skušajo uvajati koncept pametnih tovarn v svojo proizvodnjo. (Več o projektu najdete TUKAJ.) Partnerji projekta SMARTY so pohvalili tako sistematični pristop k oblikovanju in izvajanju instrumentov na področju Industrije 4.0 in kot rezultate programa GOSTOP. Razpravljali smo o kontinuiteti instrumentov in stalnem spodbujanju inovacij ter prilagoditvi instrumentov na dejanske potrebe gospodarstva. 

Namen projekta SMARTY, ki je sofinanciran iz programa Interreg Europe, je:

  • pregled stanja na področju Industrije 4.0 v sodelujočih regijah iz Belgije, Poljske, Velike Britanije, Italije, Španije in Slovenije,
  • opredelitev najuspešnejših instrumentov,
  • priprava akcijskih načrtov za vključevanje teh instrumentov v prihodnjem finančnem obdobju ter
  • oblikovanje mednarodnih povezav in povezovanje podjetij.

Več o projektu SMARTY najdete TUKAJ, zapis o študijskem obisku so pripravili na SVRK, za dodatne informacije pa sta na voljo tudi Simona Kneževič Vernon ( simona.vernon@tecos.si ) in Ana Cvetko ( ana.cvetko@gov.si).

ZAKAJ TECOS?

  • Dolgoletne izkušnje
  • Kompetenten kader
  • Kratek odzivni čas
  • Celovite rešitve na enem mestu
  • Vrhunska oprema vodilnih svetovnih dobaviteljev

Prijava eseznam Tecos