Slovenska podjetja na področju aditivnih proizvodnih rešitev pomikajo meje mogočega in ustvarjajo številne nove poslovne priložnosti 22:04:2020

Dva od prvih rezultatov projekta SAMANTHA (Skills in Additive MANufacturing for the Toolmaking and HAbitat Sectors) sta projektni letak in poročilo, v katerem partnerji ugotavljamo, katera tehnična znanja in prečne spretnosti so zaželene v učnih načrtih usposabljanj zaposlenih in ali je trenutna ponudba usposabljanj v skladu s potrebami trga dela. Projektne cilje in partnerje na kratko predstavlja tudi projektni letak, ki si ga lahko v celoti ogledate TUKAJ.

TECOS letak samanthaAktivnosti, ki smo jih zaključili v aprilu letos, se nanašajo predvsem na poročilo o razmerah in razvoju aditivne proizvodnje v orodjarstvu in bivalnem sektorju ter usposabljanja na omenjenih področjih: visokotehnološka znanja in kompetence v obliki črke T v različnih poklicih (ter neusklajenost med potrebami in ponudbo usposabljanj). Izdelali smo poročilo, ki podrobneje opredeljuje trenutno stanje v vsaki od držav, iz katerih prihajamo projektni partnerji.

Kot je razvidno iz poročila, je v Sloveniji porast števila 3D-tiskalnikov prispeval k nastanku številnih inovativnih podjetij, ki na področju aditivnih proizvodnih rešitev pomikajo meje mogočega in ustvarjajo številne nove poslovne priložnosti. Aditivne tehnologije so pisane na kožo številnim inovatorjem in inovativnim podjetjem pri realizaciji drznih idej.

V Sloveniji so podjetja večinoma specializirana za 3D-tiskanje po meri in po več kot 25 letih delovanja ne poznajo nemogočih izzivov, kljub temu, da je potrebno v izobraževanja zaposlenih na področju aditivnih tehnologij vložiti veliko časa in truda. Podjetja v orodjarskem in bivanjskem sektorju izdelujejo tako enostavnejše kot zahtevnejše izdelke, vedno pa se držijo dogovorjenih rokov in si prizadevajo za končno zadovoljstvo strank.

Celotno poročilo, ki je nastalo v okviru projekta SAMANTHA, vam je na voljo TUKAJ, (TUKAJ pa v angl. jeziku).

ZAKAJ TECOS?

  • Dolgoletne izkušnje
  • Kompetenten kader
  • Kratek odzivni čas
  • Celovite rešitve na enem mestu
  • Vrhunska oprema vodilnih svetovnih dobaviteljev

Prijava eseznam Tecos