Natisni to stran

Prototip integriranega vmesnika in sodobni koncept upravljanja z orodji zaključujeta program GOSTOP na področju Orodjarstvo 09:07:2020

TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije s partnerji zaključuje program GOSTOP na področju Orodjarstvo. S programskimi partnerji smo dosegli zastavljene cilje in uspešno razvili prototip pametnega mehatronskega orodja za kalibracijo in spremljanje delovanja stanja orodij.

20-07-09 tecos gostop 1Partnerji programa GOSTOP na področju Orodjarstvo smo bili skozi projektne aktivnosti osredotočeni na razvoj prototipa, zato smo razvili integrirani vmesnik (s pripadajočimi IIoT elektronskimi gradniki in programsko podporo), ki omogoča spremljanje stanja proizvodnih orodij preko akustike ter manipulacijo z brizgalnimi stroji in roboti. Poleg naštetega smo dodali še prikaz in obdelovanje številnih podatkov o proizvodnji v oblaku, kjer so hkrati tudi shranjeni.

Drugi pomemben rezultat je razvoj in implementacija sodobnega koncepta naprednega upravljanja z orodji (model inteligentnega managementa orodja). Z realizacijo prototipa in razvojem koncepta pametnega upravljanja z orodji se delo projektnih partnerjev ne zaključuje. Verjamemo, da bomo z osredotočenostjo na tržne aktivnosti z obema novima produktoma orodjarskim podjetjem olajšali posodobitev proizvodnih linij in prihranke ter naredili korak naprej k uvajanju koncepta tovarn prihodnosti.

Programa GOSTOP je sicer povezal slovenska raziskovalna in inovacijska znanja ter izkušnje iz industrijske in akademske sfere, z namenom Slovenijo uvrstiti med ugledne evropske ponudnike izdelkov, tehnologij in storitev za tovarne prihodnosti. Več o celotnem programu je na voljo na spletni strani www.gostop.si, o projektnem sodelovanju na področju Orodjarstvo pa več informacij najdete TUKAJ.

20-07-09 tecos gostop 2

 

gostop logo         gostop logotipi financerjev