V okviru projekta CoSiMa nadaljujemo z eksperimentalnimi testiranji tehničnega izdelka (potisni drog) in procesnih nastavitev 01:03:2021

V okviru projekta Povezovanje simulacij, strojev in orodij za optimizacijo procesa proizvodnje polimernih izdelkov (CoSiMa) smo projektni partnerji, tudi TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije, pri partnerju Kolektor Orodjarna izvedli eksperimentalna testiranja za tehnični izdelek.

foto Cosima Kolektor

Pri izdelku – potisni drog z izbranim materialom iz družine PA66 s 35-odstotnim deležem steklenih vlaken - smo poleg procesnih parametrov analizirali tudi dinamično obnašanje brizgalnega stroja. Eksperimenti so namenjeni podpori nadaljnjih aktivnosti za optimizacijo procesa brizganja na način, da bodo omogočali avtomatsko spreminjanje nastavitev na brizgalnih strojih. Na brizganih kosih bomo opravili še dimenzijske meritve in spremljajoče simulacije zapolnjevanja in krčenja z namenom vrednotenja rezultatov glede na nastavitvene proizvodne podatke, ki bodo prav tako analizirani. Nadaljevali bomo z eksperimentalnimi testiranji drugih materialov in izdelkov.

Več o projektu CoSiMa najdete TUKAJ.

 

ZAKAJ TECOS?

  • Dolgoletne izkušnje
  • Kompetenten kader
  • Kratek odzivni čas
  • Celovite rešitve na enem mestu
  • Vrhunska oprema vodilnih svetovnih dobaviteljev

Prijava eseznam Tecos