3D-tisk na področju vzdrževanja – TECOS-ov demo projekt v Vanguard iniciativi 06:05:2021

TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije kot podporna organizacija slovenskega orodjarstva v zadnjem obdobju močno krepi dejavnosti, povezane z aditivnimi tehnologijami in 3D-tiskom ter se z demo pilotnim projektom 3DP za vzdrževanje (3DP for Maintenance) vključuje tudi v Vanguard iniciativo. Ta največja regijska iniciativa združuje 35 evropskih regij, ki v svoji strategiji pametne specializacije poudarjajo napredne industrije, modernizacijo in tehnološke inovacije.

S projektom 3DP za vzdrževanje želimo prispevati k povečanju uporabe aditivni tehnologij v vzdrževanju z ustvarjanjem kataloga/zbirke orodij za vzdrževanje. Cilj pilotnega projekta je prikazati, kako lahko 3D-tisk učinkovito prispeva k večji prilagodljivosti podjetja, poslovanje podjetja pa postane prožnejše, hitrejše, stroškovno učinkovitejše, podjetje lahko zmanjša nivo potrebnih zalog ter zmanjša svoj ogljični odtis.

Pri vzdrževanju orodij in strojev možnosti uporabe aditivne proizvodnje trenutno niso dovolj raziskane. Zaradi premajhne ozaveščenosti pogosto ne vemo, kako se spoprijeti z različnimi izzivi in izkoristiti priložnosti, ki jih lahko ponudi aditivna proizvodnja. Za lažjo odločitev podjetja, ali se pri servisiranju in vzdrževanju poslužiti aditivnih ali klasičnih tehnologij, smo izdelali koncept odločitvenega modela, ki uporabniku olajša končno odločitev ter prihrani čas in denar.

 

 

Koncept odločitvenega modela je zgolj del demo pilotnega projekta 3DP za vzdrževanje, ki ga TECOS izvaja v okviru Vanguard iniciative. V njegovem nadaljevanju je predvidena še dokončna zagotovitev celovitega nabora orodij za vzdrževanje s pomočjo 3D-tehnologij in usposabljanje za vzdrževalce.

ZAKAJ TECOS?

  • Dolgoletne izkušnje
  • Kompetenten kader
  • Kratek odzivni čas
  • Celovite rešitve na enem mestu
  • Vrhunska oprema vodilnih svetovnih dobaviteljev

Prijava eseznam Tecos