Ministrica Kustečeva z obiskom pritrdila pomembnosti TECOS-a v slovenskem raziskovalnem okolju 14:09:2021

Ogled proizvodnih kapacitet, laboratorija, predstavitev dejavnosti in nova hala za demonstracijsko tovarno prihodnosti so bili poleg vprašanja financiranja rdeča nit pogovorov ministrice za izobraževanje Simone Kustec in direktorja TECOS Razvojnega centra orodjarstva Slovenije dr. Aleša Hančiča.

TECOS-ova vloga v slovenskem prostoru je večplastna, saj je TECOS na eni strani eden ključnih nosilcev raziskav in razvoja na področju proizvodnje in je tesno vpet v razvojne dejavnosti naših podjetij, na drugi strani pa deluje kot orodjarsko in proizvodno interesno združenje, ki srbi za prenos znanja v slovenska predelovalna in orodjarska podjetja, jih povezuje ter skrbi za zastopanje njihovih interesov doma in v tujini. TECOS je s sodelovanjem v razvojno-raziskovalnih projektih eden od stebrov uvajanja Industrije 4.0 in krožnega gospodarstva v industrijo. »Prav na tem področju si v TECOS-u želimo več aktivnosti; več razpisov, ki omogočajo uvajanje novih tehnologij in materialov v okolje podjetij, več pomoči pri nakupu raziskovalne opreme. Na to smo opozorili tudi ministrico,« je povedal direktor TECOS-a dr. Aleš Hančič.

 

Ministrica Simona Kustec je obisk TECOS-a, ki je potekal v okviru vladnega obiska Savinjske regije, zaključila v proizvodnih prostorih, kjer smo ji prikazali hitro proizvodnjo prototipov ter malo in veliko serijsko proizvodnjo pri nas razvitih izdelkov, ogledala si je pa tudi novo pridobitev, s pomočjo Mestne občine Celje kupljeno večnamensko dvorano, v kateri želimo organizirati demonstracijski center Tovarn prihodnosti.

 

   

ZAKAJ TECOS?

  • Dolgoletne izkušnje
  • Kompetenten kader
  • Kratek odzivni čas
  • Celovite rešitve na enem mestu
  • Vrhunska oprema vodilnih svetovnih dobaviteljev

Prijava eseznam Tecos