Razvoj naprave za stimuliranje delovanja možganov NeoRhythm

Za podjetje MDCN TECH smo v TECOS Razvojnem centru orodjarstva Slovenije razvijali nevrostimulacijsko napravo NeoRhythm, ki je namenjena izboljšanju delovanja možganskih valov s pomočjo elektro-magnetne terapije. 

Z oddajo znanstveno podprtih frekvenc skozi elektromagnetna polja pomaga možgane popeljati v željeno mentalno stanje. Možgani se sinhonizirajo s frekvencami, kar blagodejno vpliva na počutje, boljšo koncentracijo in spanec. Prav tako pomaga energizirati telo in um, poviša učinek meditacije in pomaga pri blaženju bolečin. NeoRhythm je naprava, ki deluje na metodi magnetne stimulacije z nizko/srednjo intenziteto repeticije. Z ustreznim pozicioniranjem tuljav znotraj naprave, ki ustvarijo magnetna polja, lahko vplivamo na točno določen del možganov za dosego želenega učinka. Učinkovitost NeoRhythm naprave je bila potrjena z neodvisnim dvojno slepim preizkusom, podprta pa je tudi z mnogimi znanstvenimi študijami.

19-11-19 tecos NeoRhythm 1

Slika 1: Naprava NeoRhythm
 

Naloga Tecosa je bila določitev oblike naprave z vsemi želenimi funkcionalnostmi. Ena glavnih zahtev pri razvoju je bila prilagodljivost naprave različnim velikostim glav ter čim manj moteča uporaba. Zaradi želene prilagodljivosti naprave smo razvili različne koncepte, ki smo jih mehansko preverjali z računalniškimi simulacijami in jih fizično izdelali s prototipnimi tehnologijam ter testirali (na sliki so predstavljeni različni koncepti naprave). Za izbran koncept, ki omogoča enostavno prilagodljivost, smo izdelali vso potrebno dokumentacijo za izgradnjo orodij za serijsko proizvodnjo. Tehnološki postopek izdelave smo preverili z računalniškimi simulacijami brizganja in optimirali izdelek, konstrukcije orodij in proces izdelave. Fazi potrjevanja in izdelave orodij za serijsko proizvodnjo je v oktobru 2019 sledila nulta proizvodnja, v začetku novembra 2019 pa še zadnje optimizacije orodij in začetek serijske proizvodnje.

19-11-19 tecos NeoRhythm 2

Slika 2: Naprava NeoRhythm od blizu

 

TECOS že več kot 25 let uspešno sodeluje s slovenskimi podjetji, prepoznaven pa je tudi v evropskem prostoru. Vpet je v vse veje proizvodne industrije, specializiran je na področju oblikovanja, optimizacije in razvoja (predvsem plastičnih) delov, procesov, materialov in celotnega proizvodnega sistema ter njenih posameznih sklopov. Podjetjem iz različnih panog nudi integrirane rešitve – projekte na ključ pri razvoju izdelkov, kar zajema oblikovanje izdelka na podlagi ideje, napredne računalniško podprte analize (od mehanskih, toplotnih preračunov do raznih tehnoloških simulacij, npr. simulacij brizganja plastike), izdelavo prototipov, maloserijsko in serijsko proizvodnjo plastičnih komponent, meritve komponent in vzvratno inženirstvo in namestitev proizvodnih procesov za serijsko proizvodnjo.

 

19-11-19 tecos NeoRhythm 3

Slika 3: Simulacije so pomemben del razvoja izdelka.
 
Razvoj naprave NeoRhythm lahko podprete na platformi množičnega financiranja INDIEGOGO. Za več informacij o napravi lahko obiščite tudi stran www.omnipemf.com,  več informacij o TECOS-ovih inženirskih storitvah pa najdete na strani TUKAJ

 

Mediji

ZAKAJ TECOS?

  • Dolgoletne izkušnje
  • Kompetenten kader
  • Kratek odzivni čas
  • Celovite rešitve na enem mestu
  • Vrhunska oprema vodilnih svetovnih dobaviteljev

Prijava eseznam Tecos