TECOS, LIFE CEPLAFIB in Ulla Labs z uporabo reciklatov pametnemu opomniku za pitje vode dodajajo novo vrednost

TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije povezuje razvojno-raziskovalne projekte in projektni razvoj za industrijo. 

TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije povezuje razvojno-raziskovalne projekte in projektni razvoj za industrijo. V eni od zadnjih študij primerov smo podrobneje predstavili razvoj opomnika za pitje vode ULLA. Projekt podjetja Ulla Labs smo povezali s še enim projektom, ki ga koordiniramo - LIFE CEPLAFIB ter tako izpeljali prvi replikativni projekt, ki uvaja reciklirane materiale CEPLAFIB v inovativne hi-tech izdelke.

V Januarju, 2020 je konzorcij projekta CEPLAFIB vzpostavil skupno sodelovanje s slovenskim podjetjem Ulla Labs – lastnikom blagovne znamke ULLA, prepoznavne kot pametni opomnik hidracije, ki ljudem pomaga voditi zdrav življenjski slog. ULLA uporablja pametne senzorične tehnologije za zaznavanje stanja dehidracije ter opominja in celo motivira ljudi, da se redno hidrirajo s subtilnim in učinkovitim vizualnim opozorilom. Pravijo, da je voda življenje, motivacija je tisto, kar te vzpodbudi, navada pa te žene naprej. Novo vzpostavljeno partnerstvo sledi skupni viziji, da je prav ULLA tista manjkajoča vez med vsemi tremi vzajemnimi relacijami. 

TECOS CEPLAFIB ULLA

 

Replikativni CEPLAFIB projekt je bil realiziran s pomočjo programa LIFE – Okoljskega finančnega instrumenta Evropske unije.

ULLA je primarno izdelana iz novih, neuporabljenih plastičnih materialov, vendar se je z željo po uvajanju okolju prijaznejših materialov in sledenju konceptu 3R (Reduce, Reuse, Recycle) med konzorcijem CEPLAFIB ter podjetjem Ulla Labs rodilo novo partnersko zavezništvo. Skupaj smo ustvarili prvo ULLO, ki je 100-odstotno izdelana iz reciklirane plastike in odpadnega časopisnega papirja. Z ustreznim razmerjem sestavljenih komponent, tj. reciklirane plastike in vlaken časopisnega papirja, je mogoče izboljšati modul elastičnosti materiala za do 210 %, trdnost končnih proizvodov pa se hkrati lahko poveča tudi za 40%.

Promocijska izdaja reciklirane ULLE je bila ustvarjena na pobudo projekta LIFE CEPLAFIB, da bi dokazali medsektorsko uporabnost teh novih recikliranih materialov, ki izkazujejo nižji ogljični odtis, stremijo k zmanjšanju plastičnega odpada in promovirajo ponovno uporabo zavržene plastike in papirja.

TECOS že več kot 25 let uspešno sodeluje s slovenskimi podjetji, prepoznaven pa je tudi v evropskem prostoru. Vpet je v vse veje proizvodne industrije, specializiran je na področju oblikovanja, optimizacije in razvoja (predvsem plastičnih) delov, procesov, materialov in celotnega proizvodnega sistema ter njenih posameznih sklopov. Podjetjem iz različnih panog nudi integrirane rešitve – projekte na ključ pri razvoju izdelkov, kar zajema oblikovanje izdelka na podlagi ideje, napredne računalniško podprte analize (od mehanskih, toplotnih preračunov do raznih tehnoloških simulacij, npr. simulacij brizganja plastike), izdelavo prototipov, maloserijsko in serijsko proizvodnjo plastičnih komponent, meritve komponent in vzvratno inženirstvo in namestitev proizvodnih procesov za serijsko proizvodnjo. Več informacij o TECOS-ovih inženirskih storitvah pa najdete na strani TUKAJ

 

Mediji

ZAKAJ TECOS?

  • Dolgoletne izkušnje
  • Kompetenten kader
  • Kratek odzivni čas
  • Celovite rešitve na enem mestu
  • Vrhunska oprema vodilnih svetovnih dobaviteljev

Prijava eseznam Tecos