Prihodnja usposabljanja

Datum Naslov Kraj
30.09. 2021Usposabljanje: GD&T meritve v svetu plastike, M. Vurcer Celje (sedež TECOS)
23.09. 2021ZAKLJUČNA KONFERENCA PROJEKTA LIFE CEPLAFIB spletni dogodek

Dan orodjarstva 2019

Dan orodjarstva bo tudi letos najpomembnejši strokovni dogodek slovenske orodjarske in avtomobilske ter proizvodne panoge in bo s svojo edinstveno povezovalno vlogo v regiji potekal 6. novembra na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, z začetkom ob 9.30. Tudi letos bomo omogočili hitra srečanja med podjetji, obisk tujih partnerjev, novost pa bo orodjarski sejem, kjer se bodo člani imeli priložnost predstaviti s svojo ponudbo in proizvodnjo. Po končanem srečanju bomo tudi obiskali vodilna slovenska podjetja na področju orodjarstva.

Dan orodjarstva 2018

Lanski dogodek je uspešno povezal članeSRIP ACS+, SRIP ToP in člane orodjarskega združenja TECOS, kjer so se na prvem skupnem dogodku srečali tako slovenski orodjarji kot uporabniki orodij iz avtomobilske industrije ter skupaj interaktivno preverili, kako lahko s konceptom Industrije 4.0 podprejo sodelovanje med orodjarji in uporabniki orodij (vpeljava avtomatizacije in robotizacije v orodja, združevanja orodij in strojev, monitoring kakovosti izdelkov itn.).

Druženje bo tudi letos s podobnimi temami pomembna priložnost za iskanje novih poslovnih povezav in partnerstev, saj bo vsem udeležencem na voljo tudi B2B del prireditve za srečanje s potencialnimi dobavitelji oz. kupci njihovih storitev ali izdelkov. Poleg slovenskih pričakujemo udeležence iz vse Evrope. Tako se nam bodo predvidoma pridružila tudi podjetja iz slovensko-avstrijskega združenja Advantage Austria Ljubljana, slovenski in nemški člani Slovensko-nemške gospodarske zbornice v Ljubljani ter člani Tehnološkega parka Ljubljana.

Letos bomo bogat program dopolnili tudi s popoldanskim ogledom proizvodnje dveh vodilnih tehnoloških podjetij v regiji, ki s svojo odličnostjo utirajo pot sodobnemu orodjarstvu in s sodobnimi proizvodnimi tehnologijami 4.0 že dosegajo status pametnih tovarn prihodnosti. 

 

PROGRAM DNEVA ORODJARSTVA 2019

8.45 – 9.15  Registracija udeležencev ob kavici
 

9.15 – 9.30

Uvodni pozdrav

dr. Aleš Hančič, direktor TECOS Razvojnega centra orodjarstva Slovenije

Jernej Salecl, vodja sektorja za industrijo, spodbujanje inovativnosti in tehnologijo na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo

9.30 – 11.30

Predstavitev dobrih praks industrije 4.0 (90 min)

Paul Peeters (AGORIA, Belgija): Transformacija podjetij v tovarne prihodnosti

okrogla miza na temo dobrih praks in kadrov v okolju 4.0 v Sloveniji z uglednimi strokovnjaki 

s področja orodjarstva ter drugimi gosti (30 min)

11.30 – 13.00

Priložnost za kavo ter B2B srečanje udeležencev s spremljajočim mini sejmom orodjarstva

z gostujočimi podjetji

13.00 – 13.30 Odmor s pijačo in prigrizki (standing buffet)
13.30 – 16.30

Obisk referenčnih podjetij (odhod iz Ljubljane ob najkasneje 13.40):

LTH Castings d.o.o., Orodjarna Trata (Škofja Loka)

POLYCOM Škofja Loka, d. o. o. (Poljane nad Škofjo Loko)
16.30 – 17.30  Vrnitev na Gospodarsko razstavišče v Ljubljani

 

Srečanje je namenjeno članom združenja TECOS, članom SRIP ToP in SRIP ACS+. Za člane vseh omenjenih združenj je udeležbe brezplačna. Še niste naš član? Vpišite se in poleg brezplačne udeležbe na Dnevu orodjarstva izkoristite vse ugodnosti članstva (članarino boste plačali v letu 2020). Za nečlane prijavnina na Dan orodjarstva znaša 170 evrov na osebo. 

Članom vseh treh združenj omogočamo tudi razstavni prostor. Če ga potrebujete, to označite med opombami v prijavnici spodaj. Najem razstavnega prostora za nečlane znaša 50 evrov.

 

gumb prijava

 

Za vse dodatne informacije o Dnevu orodjarstva je na voljo dr. Aleš Hančič na e-naslovu  ales.hancic@tecos.si, za prijave je na voljo prijavnica spodaj, za podporo pri prijavnem postopku pa Špela Bordon na e-naslovu  spela.bordon@tecos.si. 

Veseli bomo vašega soustvarjanja utripa orodjarstva v Sloveniji. Vabljeni! 

19-09-29 tecos dan orodjarstva 2019 oglas

 

PARKIRANJE IN LOGISTIKA NA DAN DOGODKA:

Parkiranje znotraj Gospodarskega razstavišča na dan dogodka ni možno, svetujemo vam parkiranje na urejenih parkiriščih, ki se nahajajo v neposredni bližini, in sicer ob Vilharjevi, Železni, Linhartovi, Valjhunovi, Parmovi in Dunajski cesti, kakor tudi v parkirni hiši Bežigrajski dvor in pri Železniškem muzeju. Lokacije so označene na spodnji sliki. 
 

parkirna mesta

Dostava razstavnih eksponatov je mogoča z dvigalom na glavnem vhodu med 8.00. in 9.00. uro. Predlagamo, da se avto začasno parkira pred glavnim vhodom ob Dunajski cesti z vključenimi vsemi štirimi smerokazi. Za lažjo ponazoritev glejte slike spodaj.

dostava

vhod in dostava

 

ZAKAJ TECOS?

  • Dolgoletne izkušnje
  • Kompetenten kader
  • Kratek odzivni čas
  • Celovite rešitve na enem mestu
  • Vrhunska oprema vodilnih svetovnih dobaviteljev

Prijava eseznam Tecos